Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen maksuttoman ehkäisyn kokeilussa avautuu uusi nuorten seksuaalineuvonnan keskustelupaikka osana Onks tää normaalia -chatin toimintaa. Anonyymissä chatissa nuoret voivat esittää seksuaalineuvojalle kysymyksiä seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa maanantaisin 3. huhtikuuta alkaen klo 14–16. Chat löytyy osoitteesta https://normaali.fi/ph/

Hyvinvointialueen kunnissa on käynnissä alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilu. Kaikkien alle 25-vuotiaiden on mahdollista saada ehkäisyvälineet maksutta vuoden 2023 loppuun saakka. Maksuttomuus koskee kaikkia ehkäisyvälineitä eli ehkäisypillereitä, -laastareita, -renkaita, kapseleita, kierukoita ja kondomeja. Maksutta on saatavilla myös suuseksisuojia.

Nuori saa maksuttoman ehkäisyn koulu- tai opiskeluterveydenhuollosta tai ehkäisyneuvolasta.

Lisäksi Tulevaisuuden sote-keskus -ohjelman alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn kokeilun projektitiimi kartoittaa keväällä 2023 hyvinvointialueen 15–24-vuotiaiden nuorten ajatuksia maksuttomasta ehkäisystä anonyymillä verkkokyselyllä. Koska vastaajiksi tavoitellaan myös alle 18-vuotiaita, heidän vanhempiensa on hyvä tietää kyselystä.

Kyselyyn kerätään vastauksia maksuttoman ehkäisyn asiakaskäyntien yhteydessä 4.–12. huhtikuuta.

Kyselyn tavoitteena on saada nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa. Tuloksia on tarkoitus esitellä aluehallitukselle sekä laatia niistä kooste hankkeen loppuraporttiin. 


Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)