Valitse sivu

Pormestari Markku Koskinen allekirjoitti tänään UNICEFin ja Kärkölän kunnan yhteistyösitoumuksen Lapsiystävällinen kunta -mallissa. Seuraavassa vaiheessa kunta tutustuu lapsen oikeuksiin. Kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmä käy läpi UNICEFin tarjoaman alkukoulutuksen ja tutustuu teemapaketteihin, jotka käsittelevät lapsen oikeuksia kunnan näkökulmasta.

Lapsiystävällinen kunta -malli pähkinänkuoressa:

Lapsiystävällinen kunta -malli on UNICEFin kunnille tarjoama työväline. Malli auttaa kuntaa tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan hallinnossa ja lasten arjen palveluissa. Se auttaa kuntia varmistamaan, että erityisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeudet toteutuvat.

Miten malli toimii?

a) Mallin avulla kunta tunnistaa, millä lapsen oikeuksien osa-alueilla sillä on kehitettävää.
b) Malli auttaa kuntaa määrittelemään, mitä sen tulee tehdä, jotta lasten oikeudet toteutuisivat kunnassa mahdollisimman täysimääräisesti.
c) Lisäksi malli auttaa kuntaa seuraamaan Lapsiystävällinen kunta -kehitystyönsä edistymistä systemaattisesti.

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustus

UNICEF myöntää kunnalle Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen, mikäli kunnan työ on edennyt tunnustuksen kriteerien mukaisesti. Uusina mallissa aloittavien kuntien kehittämistyö ennen tunnustuksen myöntämistä kestää hieman yli kaksi vuotta.

www.lapsiystavallinenkunta.fi

Lisätiedot:
Palveluohjaaja Sanna Nevalainen, Kärkölän kunta, 044 770 2173, sanna.nevalainen(a)karkola.fi
Erityisasiantuntija Sanna Koskinen, Suomen UNICEF, 050 576 2293, sanna.koskinen(a)unicef.fi