Valitse sivu

Suomen Yrittäjien uusi Yrittäjien Elinvoimabarometri -kysely toteutetaan 1.-31.3.2023. Kysely toteutetaan joka toinen vuosi, vuorovuosittain Kuntabarometrin kanssa. Elinvoimabarometrilla mitataan maakuntien elinvoimaa, kun Kuntabarometri puolestaan mittaa yksittäisten kuntien elinvoimaa.  

​Elinvoimabarometrin tarkoituksena on tuottaa tietoa yrittäjien ja alueiden päättäjien käyttöön siitä, millaisena yrittäjät kokevat oman maakuntansa elinvoiman ja siihen vaikuttavat tekijät. ​Elinvoimabarometri keskittyy laajempiin alueellisiin kysymyksiin. Tavoitteena on saada yrittäjien näkemyksiä oman maakuntansa elinvoimasta​ sekä sitouttaa maakunnat elinvoiman edistämiseen, ja samalla edistää maakunnan ja kuntien yhteistyötä elinvoima-asioissa.​

Kysely on avoinna 31.3.2023 saakka. Kyselyn toteuttaa Taloustutkimus. Kyselyn tulokset (maakuntien TOP 3) julkistetaan 24.5. Kunnallisjohdon seminaarissa Lahdessa.