Valitse sivu

Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää helmi-huhtikuun 2023 aikana kolme väestönsuojeluun ja varautumiseen liittyvää koulutusta. Etäyhteydellä järjestettävä maksuton väestönsuojelu- ja varautumiskoulutus on suunnattu kaikille alueen asukkaille. Väestönsuojan hoitajan kurssit soveltuvat puolestaan isännöitsijöille, taloyhtiöiden vastuuhenkilöille ja väestönsuojan huollosta vastaavalle huoltohenkilöstölle.

Väestönsuojelu- ja varautumiskoulutus kuntalaisille

Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää 28. helmikuuta 2023 väestönsuojelun ja varautumisen Teams-koulutuksen. Koulutus on tarkoitettu kaikille kansalaisille. Koulutuksessa perehdytään väestönsuojelun perusteisiin, väestönsuojan huoltoon ja käyttöönottamiseen sekä omatoimiseen varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa. Kouluttajana toimii paloinsinööri Raila Viljamaa Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta. Koulutus on maksuton.

Väestönsuojan hoitajan koulutus

Väestönsuojamerkki
Kuva: Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Pelastuslaitos järjestää lisäksi maalis-huhtikuussa 2023 kaksi väestönsuojan hoitajan koulutusta. Väestönsuojan hoitajan koulutus antaa perustiedot ja valmiudet väestönsuojan ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviin tehtäviin. Koulutuksessa käydään läpi väestönsuojan tekniikkaa sekä perehdytään väestönsuojan tarkastukseen ja tiiveyskokeen tekemiseen.

Koulutus on tarkoitettu kaikille väestönsuojan ylläpidosta ja käyttöönotosta vastaaville henkilöille. Heitä ovat esimerkiksi väestönsuojan hoitajiksi nimetyt, isännöitsijät, kuntien kiinteistöhuollon vastuuhenkilöt, kiinteistöhuollon huoltohenkilöstöt sekä taloyhtiöiden vastuuhenkilöt.

Koulutus sisältää koulutusmateriaalin ja väestönsuojan hoitajan todistuksen. Paikkana on Paavolan pelastusasemalla Lahdessa. Yhteen koulutukseen mahtuu enintään 20 osallistujaa. Koulutus on maksullinen. Kouluttajana toimii paloinsinööri Raila Viljamaa Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Aikataulu:

Väestönsuojelu- ja varautumiskoulutus 28.2. klo 17–20 (Teams)
Väestönsuojan hoitajan kurssi 8.3. klo 9-15
Väestönsuojan hoitajan kurssi 27.4. klo 17-21 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Lisätietoa: Koulutuspäällikkö Mari Ukkonen, 0440 773 207, mari.ukkonen(a)paijatha.fi, Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Lisätietoa väestönsuojista

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut alueen asukkaille.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue – Päijät-Hämeen hyvinvointialue (paijatha.fi)