Valitse sivu

Perjantaina 3.2. uutisoitiin opettajan saamasta pitkästä vankeustuomiosta. Uutisoitiin myös, että tekijä on toiminut aiemmin opettajana Kärkölässä. Uhrien suojelemiseksi tekijän nimeä ei tuotu julkisuuteen.  On tehty rikos, jollaista ei saisi koskaan tapahtua.

Tämän opettajan toiminta on vaikuttanut laajasti oppilaiden ja vanhempienkin hyvinvointiin ja luottamukseen. Tiedotusvälineiden uutisoinnin myötä on koko Kärkölän Yhtenäiskoulun yhteisöstä tehty uhri.

Kärkölän Yhtenäiskoulu on toiminut aikanaan saatujen tietojen varassa nopeasti ja jämäkästi. Olemme kiitollisia niille lapsille ja vanhemmille, jotka uskalsivat tuoda esiin opettajan epäsopivan käytöksen.

Kärkölän kunta on sopinut Päijät-Hämeen hyvinvointialueen kanssa tehostetusta valmiudesta vastata oppilaiden ja vanhempien huoleen. Oppilashuolto, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja ja koulupsykologi ovat käytettävissä ja keskusteluavun tarvetta selvitetään.

Kärkölän Yhtenäiskoulussa on laajasti osaava henkilöstö, pienet luokkakoot, hyvätasoinen opetus, aktiivinen kerhotoiminta ja vahva opetuksen tuki. Opetus tapahtuu uusissa hyvin varustetuissa tiloissa. 

Koulutoimi tulee käymään osaltaan läpi tapahtumasarjan korjaavat ja ennaltaehkäisevät toimet. Lapsen ja nuoren tulee kokea kouluyhteisö turvallisena ja vanhempien tulee kyetä luottaa opetukseen ja opettajiin. Jokainen osaltamme voimme olla mukana rakentamassa turvallista, kunnioittavaa ja luotettavaa kouluyhteisöä.

Markku Koskinen
pormestari