Valitse sivu

Kärkölässä on kohta kaksi vuotta toiminut Työllisyyspalvelut-yksikkö, joka tuottaa suurelle osalle kärköläläisistä työnhakijoista lakisääteisiä TE-palveluita osana Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilua. Kokonaisuuden haltuunotto on ollut suuri urakka, mutta hienosti yhteen hiileen puhaltava tiimi on ottanut työn haltuun hyvin. Kunnan omavalmentajat pitävät tiivistä yhteyttä asiakkaisiin ja asiakkaan verkostoihin. Työn ydintä on etsiä asiakkaan kanssa hänelle sopivia työllistymisen polkuja. Joskus se tarkoittaa kuntouttavia toimenpiteitä, joskus opintoja, joskus työkokeiluja työpaikoilla. Joskus myös terveyden kartoittaminen on työlistalla ensimmäisenä, jonka jälkeen vasta päästään miettimään asiakkaan kanssa työmahdollisuuksia. Omavalmentajan tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat siis asiakkaiden lisäksi muun muassa hyvinvointialue, oppilaitokset, KELA, yritykset ja yhdistykset.

Työllisyyden kuntakokeilun tuoma muutos on se, että omavalmentajat ehtivät tavata asiakkaita tiiviisti, joten asiakkaiden asiat myös etenevät. Kuntakokeilun asiakkaista 49,1 % oli marraskuun 2022 lopussa työkokeilussa, palkkatuetussa työssä, valmennuksessa, opiskelemassa/työvoimakoulutuksessa tai kuntouttavassa työtoiminnassa. Se on hieno tulos ja näyttää sen, että tiiviillä asiakaskontaktoinnilla saadaan myös tuloksia aikaan.

Nyt helmikuussa katseet kääntyvät jo kohti kesää – niin meillä työllisyyspalveluissakin. Helmikuun 17. päivä perjantaina on Opintien koululla Rekrymessut klo 10–12. Mukana messuilla paikallisia yrityksiä esittelemässä kesätyöpaikkoja. Kunnan kesätyöpaikat ovat myös messuilla esillä. Koulujen yhteishaun aika on käsillä, joten messuilla on mukana oppilaitoksia kertomassa opiskelumahdollisuuksista.

Tule sinäkin Rekrymessuille saamaan tietoa kouluttautumismahdollisuuksista ja kesätöistä – ja ota kaveri mukaan!

Susanna Rahikkala
vt. elinvoimapäällikkö