Valitse sivu

Kärkölän tekninen toimi jäädyttää Vuokkoharjun kaukaloon ja liikuntahallin viereiselle kentälle luistelukentät.

Kentän jäädyttäminen kestää ihannekeleillä, eli 5–10 asteen pakkasella, noin viikon. Luistelukenttä säilyy hyvänä niin kauan, kun mittari näyttää miinusta. Heti kun lämpötila nousee nollaan tai plussalle, jää heikkenee. Kentän valot laitetaan päälle, kun kenttä on luistelukunnossa.

Kenttien aurausta ja jäädytystä hoitaa Kärkölän kunnan tekninen toimi sääolojen (lämpötila, sade) mukaan. Ulkojäiden ollessa luistelukunnossa, jäät pyritään auramaan aamuisin ja huoltoja jäille tehdään tarpeen vaatiessa.

Kentillä luistellaan omalla vastuulla. Kaukaloissa mailoilla pelaaminen on sallittu ja luistelukentillä mailoilla pelaaminen on kielletty.

Seurakunta on vastannut Kirkonkylän ulkojäiden teosta ja ylläpidosta. Lappilan ulkojäiden osalta teosta ja ylläpitämisestä ovat vastanneet kuntalaiset. Kärkölän kunnan tekninen toimi tarvittaessa höylää jäänhoitokoneella Kirkonkylän ja Lappilan ulkojäät.

Seuroilla on mahdollisuus tarpeen mukaan saada viikonloppuisin ja iltaisin käyttöönsä Kärkölän kunnan koneita jäänhoitoa varten esimerkiksi avuksi auraukseen.

Ulkojäiden tilanteesta tiedotetaan Kärkölän kunnan verkko- ja Facebook-sivuilla.

Luistelukenttien tilanne 18.1.2023

  • Tällä hetkellä luistelukentät eivät ole käytössä.
  • Liikuntahallin vapaajää saadaan nopeasti luistelukuntoon, jos loppuviikolle luvatut pakkaset toteutuvat
  • Vuokkoharjun kaukalon jää on puhki ja sora näkyvissä. Luistelukuntoon saaminen edellyttää reilumpaa pakkasta, jotta tarvittava vesimäärä jäätyy.