Valitse sivu

Onko Tipattoman tammikuun vietto sinulle tuttua jo? Vai oletko aina halunnut kokeilla miten se sujuu? Lähde mukaan Tipattomalle ja kerro kokemuksistasi myös somessa hashtagillä #tipaton

Tipattoman tammikuun hyötyjä ovat esimerkiksi terveyden kohentuminen, rahansäästö, verenpaineen lasku, liikunnan lisääntyminen, unen laadun parantuminen, seksuaalisen halukkuuden lisääntyminen, mielialan kohentuminen sekä stressihormonien määrän väheneminen, jne.

Tipaton tammikuu on perinne, joka on jatkunut jo vuosikymmeniä. Tipattomalle voi ryhtyä itselleen sopivalla tavalla, esimerkiksi viettämällä kuukauden kokonaan ilman alkoholia, tai vähentämällä alkoholin käyttöä. Ennen kaikkea Tipattoman tarkoituksena on pysähtyä miettimään omaa suhdetta alkoholiin.

Tammikuussa 2022 Tipaton tammikuu -kampanja kannustikin pohtimaan syitä oman alkoholin käytön taustalla. Puhuttiin sober curious -trendistä, joka on vapaasti käännettynä uteliasta raittiutta. Tämä maailmalla suosioon noussut ilmiö kannustaa kyseenalaistamaan omia alkoholin käyttöön liittyviä tottumuksia.

Tipaton on suunnattu kaikille, jotka haluavat kiinnittää huomiota alkoholinkäyttöön, vähentää haittoja, kokeilla raittiutta tai edistää omaa hyvinvointiaan. Mukaan ovat lähteneet myös mm. juoksu- ja hyvinvointivaikuttaja Anni Liukka (Seuraa instassa @anniliukka) ja valokuvaaja Valentino Valkaj (Seuraa instassa @valentinovalkaj).

Seuraa Instagramissa Tipattoman tammikuun etenemistä myös seuraavilla insta-tileillä  @waterproofmama@byjennituominen@niinunhaaveita ja @suvilinneav. Myös BuenoTalk testaa Tipatonta! Stay tuned!

Tipaton-chat antaa tukea arkipäivisin 9.-23. tammikuuta

Tipaton-chat antaa tukea tipattomaan arkipäivisin 9.-23. tammikuuta klo 15-18. Lisätietoa EHYT ry:n sivuilla.

Tipaton-webinaari to 19.1. klo 14-15

Järjestämme kaikille Tipattomasta kiinnostuneille tunnin webinaarin, jossa kerrotaan Tipattomasta yleisesti sekä haastatellaan asiantuntijaa alkoholittomista juomista.

Miksi alkoholittomat valitaan ylipäänsä? Millaiset tulevaisuuden näkymät alkoholittomilla on ja mitkä ovat trendejä ennen, nyt ja tulevaisuudessa? Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (17.1. klo 16 mennessä)