Valitse sivu

Päijät-Hämeen liitto valmistelee ensimmäistä maakunnallista kulttuuriohjelmaa. Päijäthämäläiset voivat antaa ohjelmaan kommentteja joulukuun kahden ensimmäisen viikon ajan.

Kulttuuri on olennainen osa asukkaiden hyvinvointia ja kulttuuri on läsnä arjessa joka päivä. Hyvinvoiva ja vahva kulttuuritoimijoiden joukko vetää puoleensa. Kulttuuri on myös elinkeino ja työllistää maakunnassa pari tuhatta työntekijää.

Päijät-Hämeen kulttuurin suunta 2030 -ohjelman kokoamiseen on osallistunut kulttuuritoimijoita ja kuntalaisia. Ohjelman tarkoitus on osoittaa suunta, johon kohti maakunnan kulttuuritoimijat haluavat yhdessä mennä. Ohjelman toimenpiteet kietoutuvat kestävän kehityksen neljän periaatteen – kulttuurisen, sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden ympärille.

Kulttuuriohjelma on maakunnan ensimmäinen yhteinen näkemys, mihin suuntaan kulttuuria ja kulttuurialaa kehitetään. Se on samalla kutsu maakunnan kulttuuritoimijoille yhteiseen pöytään. Kaikki kommentit ja huomiot ovat erityisen arvokkaita ja toivomme niitä laaja-alaisesti kulttuuritoimijoilta ja kuntalaisilta.

Ohjelma on kommentoitavissa 14.12.2022 asti osoitteessa otakantaa.fi/fi/hankkeet/820/. Kommentointia varten ei tarvitse erillisiä tunnuksia. Kommenttien pohjalta viimeistelty ohjelma hyväksytään maakuntahallituksessa alkuvuodesta 2023.

Lisätietoja

Joonas Pokkinen
projektikoordinaattori
p. 044 077 3466
joonas.pokkinen@paijat-hame.fi