Valitse sivu

Vuoden pimein aika on nyt käsillä, ja moni liikkuu kävellen tai pyöräillen läpi talven. Lasten ja nuorten kanssa kannattaa ottaa puheeksi, että vaikka itse erottaa pimeällä autot niiden valojen vuoksi, autoilijoiden on hyvin hankala havaita ilman heijastimia tai pyörän valoja liikkuvia kulkijoita. Huolehditaan siis yhdessä omasta ja kaikkien perheenjäsenten turvallisuudesta valoin ja heijastimin.

Laki velvoittaa, että polkupyörässä on valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävä etuvalaisin ja punaista valoa näyttävä takavalaisin, kun ajetaan hämärällä tai pimeällä. Yhtäjaksoisesti palava valo on parempi kuin vilkkuvalo. Huoltajien vastuulla on varmistaa, että lasten pyörissä on toimivat valot.

Heijastimia löytyy joka lähtöön yksittäisistä heijastimista heijastinliiveihin ja -valjaisiin, jotka on helppo sujauttaa päälle ulos lähtiessä. Heijastimia kannattaa kiinnittää valmiiksi takkeihin, reppuihin ja laukkuihin.