Valitse sivu

Maaseudulla toimivat mikro- ja pienyritykset voivat edelleen hakea tukea, jolla voi kattaa kolmasosan uusiutuvan energian käyttöön siirtymisen kustannuksista. Tuella voi hankkia esimerkiksi aurinkopaneeleita tai ilmalämpöpumppuja ja näin säästää sähkölaskussa. Maaseudulla toimiva, maataloustuotteita jalostava yritys voi saada tukea 35 prosenttia investoinnin kustannuksista ja muu maaseutuyritys 30 prosenttia. Haku päättyy 30.11.2022.

Siirtymistä uusiutuvaan energiaan tuetaan EU:n elpymisvaroista. Investointi uusiutuvaan energiaan ei edellytä yrityksen kasvua, kuten tavanomaiset maaseudun yritystuet.

Tukea voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienyritykset. Yrittäjä voi tarkistaa Maanmittauslaitoksen karttapalvelusta, sijaitseeko hänen yrityksensä tukikelpoisella alueella. Tukipäätökset tekee alueen ELY-keskus.

Tukihaku uusiutuvan energian investointeihin avataan uudelleen ensi vuoden puolella, mutta aikataulusta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

EU:n elpymisvaroista rahoitetaan myös biokaasurakentamista aiempaa suuremmalla 50 prosentin tuella sekä tukea harvaan asutun maaseudun yritysten omistajanvaihdosten suunnitteluun.

Maaseudun yritystukia haetaan Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa (https://hyrra.ruokavirasto.fi). Lisätietoja tuesta ja tuen hakemisesta saat ELY-keskuksesta ja ProAgrian yritysasiantuntija Karita Alenilta, p. 0400 461 708, karita.alen(a)proagria.fi.

Yritysasiantuntija on marraskuussa Kärkölässä poikkeuksellisesti jo torstaina 3.11., voit sopia tapaamisen ko. päivälle klo 10 jälkeen tai muuhun itsellesi sopivaan aikaan. Yritysasiantuntija on paikalla Kärkölässä kunnanvirastolla joka kuukauden toinen torstai klo 9-12. Varaa aika etukäteen ja tule matalalla kynnyksellä keskustelemaan yritystoimintaan liittyvistä asioista ja yrityksen kehittämisestä. Ajan voit varata puhelimitse tai täyttämällä lomakkeen tiedot (lomake on sivun lopussa).

Lisätietoja tuenhakijalle:
Alueelliset ELY-keskukset, yhteystiedot
www.ruokavirasto.fi/yritystuet

Uutista muokattu 31.10.2022: Lisätty yritysasiantuntijan yhteystiedot.