Valitse sivu

Apuna liikkumaan houkutteleva televisiokanava

Päijät-Soten alueella jokaisessa taloudessa näkyy televisiokanava, joka tähtää erityisesti ikääntyneiden liikkumisen edistämiseen ja mielen virkistyksen lisäämiseen. Televisiokanava on nimeltään KotiTV. Kanava tarjoaa kaiken kuntoisille ikäihmisille turvallista ja tehokasta maksutonta jumppaa ja mielen virkistystä niin kotona kuin palveluasumisessakin. Kanava on käyttäjille maksuton, sillä Päijät-Sote maksaa sen alueen asukkaiden puolesta. 

– Kanavan tarjonta on asiantuntijoiden suunnittelemaa ja räätälöity juuri ikääntyneitä varten. Arkisin kanavalla on ohjattua monipuolista tuolijumppaa, tasapaino- ja voimaharjoittelua ja muistijumppaa kello 11-12. Puolen päivän jälkeen ohjelma jatkuu mieltä virkistävällä kulttuuriin ja oppimiseen painottuvalla sisällöllä, kertoo fysioterapeutti Iiris Salomaa

– Senioreille jumppa on erityisen tärkeää ja sopii vahvistamaan alaraajojen lihasvoimaa, tasapainon hallintaa ja houkuttaa tekemään muistia vahvistavia harjoituksia. Jumppa tukee ikäihmisen liikunta- ja toimintakykyä, omatoimisuutta, ehkäisee kaatumistapaturmia ja murtumia sekä vähentää hoidon ja hoivan tarvetta, Salomaa listaa hyötyjä. 

Kampanjointia kanavan tunnettuuden lisäämiseksi 

Vanhusten viikon aikaan Päijät-Sote käynnisti kampanjan KotiTV-kanavan tunnettuuden lisäämiseksi. Tavoitteena on saada kanavalle runsaasti lisää kaikenikäisiä hyödyntäjiä. Toiveena on, että läheiset ja naapurit ja taloyhtiöt ottavat asiakseen neuvoa erityisesti iäkkäämmille, mistä kanava löytyy ja mitä kaikkea siellä on tarjolla. 

– Kun fysioterapiassa, ryhmissä, tuttaville ja kylän miehille kertoo KotiTV:n olevan maksutta jokaisen päijäthämäläisen käytettävissä, he poikkeuksetta yllättyvät. Jumppaa kokeilleet antavat positiivista palautetta, joten kanavaetu kannattaa viimeistään nyt ottaa käyttöön. Huonompikuntoisetkin pärjäävät ja haastetta löytyy myös parempikuntoisille ihmisille, kannustaa Salomaa. 

Miten kanavapaikan löytää televisiosta? 

Tarkista löytyykö KotiTV jo televisiosta kanavalla 33 (antenni-tv), 66 (DNAn, Elisan ja Telian kaapeli-tv) tai 99 (Ålcom partner-operaattorit). Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. 

Automaattinen kanavahaku:

  • Paina kaukosäätimestä MENU-nappia, Valitse päävalikosta ASENNUS tai KANAVAHAKU. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla. 
  • Valitse valikosta AUTOMAATTINEN KANAVAHAKU. Toimi näytön ohjeiden mukaan 

Saat tarvittaessa apua kanavahakuun asiakaspalvelusta 050 551 4066 (10-12) tai info@kotitv.fi

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi