Valitse sivu

Kärkölän Yhtenäiskoulun seinään kiinnitettiin 18.5.2022 koulun oppilaiden ja taiteilija Satu Loukkolan yhdessä toteuttama taideteos. Teoksen suunnitteluun osallistui lähes kaikilta luokilta oppilaita. Luonnoksista osa valittiin Loukkolan pitämään suunnittelutyöpajaan, jossa ideoita hiottiin taideteokseen sopiviksi.

Loukkola kertoi, että: ”Lopullinen valinta oli vaikea, koska joukossa oli niin paljon hienoja töitä ja hauskoja ideoita. Valinnassa piti ottaa huomioon teoksen sopivuus juuri siihen paikkaan, johon taideteos oli tulossa. Ehdotuksissa oli paljon lasten oman mielenkiinnon kohteita, eläimiä, taloja, autoja, sarjakuvahahmoja ja jokunen tonttukin. Myös luonto oli vahvasti esillä monien piirroksissa. Koska kukkia ja kasviaiheita oli paljon ja juuri voikukka oli ehdolla ainakin kolmessa eri piirroksessa. Päädyin viides luokkalaisen Milla Uddin piirrokseen, jossa voikukka on jo puhalluskukka vaiheessa. Erityismaininnan ja kiitokset saavat myös Isabella Kaste ja Venla Naumanen hienoista töistä.”

Taideteos sai nimekseen Keltatuuli. Keltatuuli on tehty Koskisen Oy:n lahjoittamasta erikoisvanerista, joka materiaalina sopii erittäin hyvin uuteen puukouluun. Luonnospiirroksen pohjalta Loukkola kehitteli viimeistellyn sommittelun vanerille, jonka pohjalta Korvenranta Oy leikkasi sen haluttuun muotoon. Lopuksi Loukkola viimeisteli ja maalasi palat kouluun sopivilla väreillä.

Loukkola näkee taideteoksessa upean kasvutarinan: ”Voikukan värinen Keltasiipi on se alkukasvattaja, jossa pienet nuput aloittavat kasvunsa. Vuosien edetessä nuput kehittyvät täyteen kukkaansa viereisessä koulussa. Siellä he kasvavat ja kypsyvät valmiiksi jatkamaan matkaansa. Hahtuva huiskaleet ovat kaikki hieman erilaisia yksilöitä, (kuten lapsetkin) ja koulun jälkeen ne (he) lentävät elämän tuulten mukana kuka minnekin. Yksi huiskale on jo innoissaan matkalla tulevaisuuteen melkein katon rajassa siellä toisen kerroksen ikkunoiden välissä.”

Keltatuuli on upea, ainutlaatuinen ja paikkaansa sopiva taideteos. Kiitos kaikille mukana olleille!