Valitse sivu

Kärkölä-päivää vietettiin 12.6. aurinkoisessa Huovilan puistossa. Paikalle oli kutsuttu mm. kaikki Kärkölään vuoden aikana muuttaneet uudet asukkaat. Oli kiva huomata, että paikalle saapui uusia kuntalaisia perheineen ja he näyttivät nauttivan kesäisestä päivästä ja ohjelmasta Huovilassa. 

Tapahtuman aloitti Kärkölän kappeliseurakunnan kansanlaulukirkko, jonka jälkeen kunnanhallituksen 1. vpj. Mari Raininko piti tervetuliaispuheen, jossa kertoi Kärkölän tärkeistä investoinneista. Raininko kertoi halustamme panostaa kuntamme lapsiin uusien, terveiden ja modernien koulujen myötä. Hän kertoi halustamme pitää Kärkölä semmoisena paikkana, jonne on helppo tulla ja mukava jäädä. Paikkana, jossa on hyvä elää, olla ja juurtua.  

Seuraavaksi jaettiin Kärkölän Kärnäpää 2022 palkinto, jonka tuli jakamaan viime vuoden Kärnäpää Riitta Ailonen. Tänä vuonna ansaitun Kärnäpää-nimityksen sai Pasi Vironen. Pasi on syntyperäinen kärköläläinen sekä maanviljelijä. Hän on yhdessä veljensä kanssa kehittänyt CustomSki pitokarvasukset. He ovat tuoneet positiivisella asenteella Kärkölää tunnetuksi monissa hiihtotapahtumissa ympäri Suomea. Onnittelut Pasi Vironen ansaitusta arvonimestä! 

Kärkölä-päivässä palkittiin myös 2021 menestyneet kärköläläiset urheilijat: 

  • Alisa Rauhamaa –T15 kolmiloikan joukkuekisan SM-hopea & T15 4×80 m aitajuoksuviestin SM-pronssi 
  • Jari Eronen – Mölkyn trippelin EM-hopeaa 
  • Eero Anttonen – Biitsin M65 SM-pronssi 
  • Noora Pöllänen – Vapaapainin U15 58 kg SM-hopeaa 
  • Tiina Järvinen – Kuulantyönnön N17 halli SM-kulta & N17 SM-kulta 
  • Tiina Malm – Ilmapistooli N50 SM-pronssi 
  • Nooa Paukkola –   Karaten alle 18-vuotiaiden +68 kg SM-kulta 
  • Riemukaari: Mikko Lahti, Antero Lehti ja Helena Kuivasniemi-Lehti – Petanquen veteraanit +55 trippelin SM-hopeaa 
  • Riemukaari: Mikko Lahti, Pie Lahti, Teuvo Lahti ja Petri Lohman – Petanquen veteraani +55 SM-pronssi 
  • Riemukaari: Petri Seppä, Antti Lehtonen, Mikko Lehti, Jussi Lehti, Jari Eronen, Jimi Lohman ja Thomas Foussier – Petanquen seurajoukkueiden Suomen mestaruus 

Palkitsemisten jälkeen mukavan rentoa tunnelmaa jatkoi Lahti Brass Quintetin konsertti museoaukiolla. Upean konsertin jälkeen oli mahdollisuus osallistua opastetulle puistokierrokselle ja tutustua kaikkiin Huovilan puiston näyttelyihin maksutta. Huovilan ladossa on meneillään kiinnostava Sata vuotta polkimilla -näyttely. Myös perheen pienimmille oli järjestetty kivaa ohjelmaa. Lapsilla oli mahdollisuus seikkailla puistossa keijujen ja menninkäisten kanssa sekä kuunnella satuja keijun tai menninkäisen majassa. 

Kiitos kaikille onnistuneesta tapahtumasta ja mukavasta tunnelmasta. Ihanaa kesänalkua kuntalaisille, nähdään Huovilan puistossa!