Valitse sivu

Suurin osa Päijät-Soten sosiaali- ja terveydenhoidon palveluista on käytettävissä normaalisti läpi kesän, ja osa palveluista toimii supistetuin aukioloajoin tai tavallisesta poikkeavassa toimipisteessä. Kiireellisissä asioissa palvelujen piiriin pääsee aina loma-aikanakin. 

Sote-keskusten terveyspalvelut toimivat pienin poikkeuksin 

Pukkilan ja Myrskylän sote-keskusten terveyspalvelut toimivat supistetusti kuusi viikkoa juhannuksesta alkaen, jolloin vastaanottopalvelut tarjotaan Orimattilan sote-keskuksessa. Myös laboratoriopalvelut ovat saatavilla tänä aikana vain Orimattilan sote-keskuksesta. Pukkilan ja Myrskylän sote-keskusten palvelut ovat jälleen normaalisti käytettävissä 8. elokuuta lähtien.  

Hartolassa toiminta on supistettua juhannuksesta alkaen, ja lääkäripäivystys toimii Hartolassa vain maanantaisin. Muina aikoina hartolalaiset voivat käyttää Sysmän sote-keskuksen palveluja. Hartolan sote-keskuksen toiminta jatkuu normaalisti 25. heinäkuuta lähtien. Hartolan laboratorio on ajalla 27.6.–24.7. avoinna maanantaisin ja torstaisin. 

Vesikansan Fimlabin laboratorion näytteenottopiste on kiinni 27.6.–7.8. 

Lahden Harjukadun sote-keskuksessa palveleva terveydenhuollon sosiaaliohjauksen walk in -palvelu on suljettu heinäkuun. Elokuun alussa palvelu avautuu muuttunein aukioloajoin ja palvelee arkisin klo 10–12. 

Hammashoitoa keskitetään kesäkuukausina 

Pääsääntöisesti hammashoitolat ovat auki koko kesän. Vesikansan hammashoitolan sulun aikana 4.7.–21.8. palvelut annetaan Salpakankaalla. Padasjoen hammashoitola on suljettu 9.–24.7. Hartolan hammashoitola on heinäkuussa kiinni maanantaisin ja 20.–21.7. sekä 27.7. Padasjoen ja Hartolan hammashoitoloiden ollessa kiinni asukkaat saavat palvelut Asikkalasta. 

Pukkilan, Myrskylän ja Jokivarren hammashoitoloiden kesätaukojen ajan asiakkaat saavat hammashoitoa Orimattilassa. Jokivarren hammashoitola on suljettu 21.6.–29.7, Pukkilan hammashoitola 25.7.–5.8. ja Myrskylän hammashoitola 11.7.–29.7. ja 29.8.–9.8. 

Asikkalan, Hollolan, Iitin, Kärkölän, Lahden ja Padasjoen asukkailla on käytössä myös digiklinikan suun terveyspalvelut. 

Sosiaalipalvelut auttavat myös kesällä  

Sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta lapsiperheille, työikäisille ja vammaisille henkilöille palvelee normaalisti koko kesän ajan maanantaista perjantaihin klo 9–15 puhelinnumerossa 03 819 4850. Lahden sosiaalikeskus palvelee normaalisti läpi kesän, ja ympäristökuntien sosiaalitoimistot ottavat vastaan asiakkaita ajanvarauksella. 

Perheoikeudelliset palvelut toimivat ajanvarauksella normaalisti. Ajanvaraukset sekä ohjausta ja neuvontaa saa puhelinnumerosta 044 483 0341 maanantaista torstaihin klo 11–12. 

Vammaispalvelujen Lahden Trion, Asikkalan, Hollolan, Nastolan ja Orimattilan toimipisteissä sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja saa ajanvarauksella. 

Lapsiperheiden kotipalvelun, perheohjauksen ja lähityön palvelupuhelin vastaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11–12 numerossa 044 780 1163. 

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluissa muutoksia 

Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut palvelevat supistetusti 4.–31.7. Pääpaino työskentelyssä on kriisiajoilla, sähköisten palvelupyyntöjen käsittelyssä sekä ajanvaraus- ja konsultaatiopuhelimeen vastaamisessa. Puhelinpalvelu on avoinna arkisin klo 12–14 numerossa 03 818 3700. 

Neuropsykiatrian poliklinikan toimisto palvelee sulun aikana 

Neuropsykiatrian poliklinikka on suljettuna 11. heinäkuuta alkaen, ja toiminta jatkuu 1. elokuuta. Sulun aikana voi ottaa yhteyttä neuropsykiatrian poliklinikan toimiston numeroon 044 440 6934. 

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee ensisijaisesti raskaana olevia ja vauvoja 

Neuvolan asiakasohjaus ja ajanvaraus palvelee arkisin klo 8–13 numerossa 044 416 3103. Sähköinen ajanvaraus on kiinni 13.6.–14.8. 

Äitiys- ja lastenneuvola palvelee supistetusti 20. kesäkuuta ja 14. elokuuta välisen ajan. Kesäaikana neuvolapalveluissa hoidetaan raskaana olevat ja alle 1-vuotiaat lapset sekä akuuttiasiat. Avoneuvolat ovat kiinni. 

Vesikansan neuvola Kalliolassa on suljettu 4.–31.7., mutta terveydenhoitaja on tavoitettavissa Asikkalan neuvolasta. Myrskylän neuvolapalvelut on keskitetty Orimattilan neuvolaan 11. heinäkuuta alkaen 7. elokuuta asti. Pukkilan neuvolapalvelut on keskitetty Orimattilaan 8. elokuuta alkaen 28. elokuuta asti. 

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on suljettu ajalla 4.7.–29.7. Opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä Lahden sote-keskuksessa Harjukadulla hoidetaan alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn asioita ajanvarauksella, puh. 044 416 3658. 

Apua elämän kriisitilanteisiin 

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa palvelee päivystysnumero 044 482 8200 maanantaista perjantaihin klo 8–15. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä lastensuojeluasioissa yhteys sosiaalipäivystykseen otetaan yleisen hätänumeron 112:n kautta. 

Lahden perheasian neuvottelukeskus on suljettuna heinäkuun 4. ja 24. välisen ajan. Muuna aikana ajan voi varata maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8–11 numerosta 044 719 1535. 

Lahden ensi- ja turvakoti ry:n ylläpitämä turvakoti toimii kaikkina päivinä ympäri vuorokauden. Turvakodin puhelinnumero on 03 875 090, ja lisätietoa palveluista löytyy osoitteesta https://ensijaturvakotienliitto.fi/lahdenensijaturvakoti/ 

www.paijat-sote.fi