Valitse sivu

Kansallista veteraanipäivää vietettiin 27.4.2022 juhlavissa tunnelmissa. Paikalla oli kutsuvieraita, seurakunnan edustajia, Kärkölän Yhtenäiskoulun 2. ja 9. luokkalaiset sekä Kärkölän ainoa sotaveteraani Eino Mörsky. Tilaisuuden aluksi laskettiin muistoseppeleet Veteraanien muistokoivikon muistomerkille, jonka jälkeen siirryttiin sisätiloihin. Juhlan aloitti 2. luokan koskettavat lauluesitykset, joita seurasi Kärkölän seurakunnan tervetuliaspuhe. Vs. Kappalainen Johanna Hurtig muistutti meitä kaikkia mitä veteraani-sana tarkoittaa ja miten tärkeän työn sotaveteraanit ovat tehneet koko maan hyväksi. Heidän ansiostaan meillä on yhteinen, itsenäinen ja turvallinen Suomi.

Seuraavaksi lähetettiin seppelpartio viemään muistoseppeleet Kärkölän kirkon muistomerkeille kanttori Kirsi Skantz-Viljakaisen pianon soiton ja laulun saattelemana. Eino Mörskyn haastatteluvideon katsomisen jälkeen pohdittiin mitä voimme oppia 95-vuotiaalta veteraanilta? Ehdottomasti ainakin positiivista elämänasennetta ja periksiantamattomuutta. Eino Mörskyn sanoin: ’’Menkää töihin ja tehkää yhteistyötä tämän Suomen eteen.’’

Tämän jälkeen Kirsi Skantz-Viljakainen ja alttosaksofonisti Valtteri Viljakainen esittivät perinteisen ja koskettavan Veteraanin iltahuuto -kappaleen:

’’Hoivatkaa, kohta poissa on veljet
Muistakaa, heille kallis ol’ maa
Kertokaa lasten lapsille lauluin
Himmetä ei muistot koskaan saa’’

Lopuksi pormestari Markku Koskinen kiitti puheessaan sotaveteraaneja, lottia ja kaikkia heitä ketkä ovat yhdessä taistelleet ja rakentaneet Suomea. Koskinen toivoo, että lähivuosien kriisien jälkeen olisimme entistä yhteisöllisempiä ja auttaisimme toisiamme. Puheen jälkeen laulettiin Maamme-laulu yhteislauluna ja suunnattiin nauttimaan kakkukahveista.

Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille arvokkaasta juhlasta ja kiitos ennen kaikkea kaikille Suomen sotaveteraaneille. Ilman teitä ei olisi meitä.