Valitse sivu

Kärkölän Kärpät vierailivat kunnanvirastolla torstaina 10.3.2022. Partiolaiset olivat todella innoissaan vierailusta ja mieltä polttelivat jo pormestarille ennalta mietityt kysymykset. Kiersimme viraston ympäri ja sitten siirryimme valtuustosaliin pitämään partiolaisten kanssa kokousta. Kokeilimme mikkien toimintaa ja kävimme pikaisesti läpi yleisiä kokouskäytäntöjä. Mieleen juolahti hyviä kysymyksiä partiolaisille vähän vieraammista sanoista, kuten mikä on pöytäkirja, päätösehdotus tai ääntenlaskija?

Markku Koskinen toimi kokouksen puheenjohtajana ja Lilli Peltonen sihteerinä. Aloitimme kokouksen läsnäolijoiden toteamisella sekä kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteamisella, kuten oikeassa kokouksessa. Valitsimme pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat. Kävimme kuvitteellisen talouden seurantaraportin läpi ja siirryimme partiolaisten keksimiin kysymyksiin, joita oli paljon.

Partiolaiset kysyivät pormestarilta: Vaikuttiko korona kunnan rahoihin? Mikä on parasta työssäsi? Miksi halusit pormestariksi? Mikä on suosikkivärisi ja lempieläimesi? Kysymyksiä tuli myös vanhoista ja uusista kouluista, sekä ehdotettiin voisiko uimahalli olla auki joka päivä? Kysyttiin voisiko leikkipaikkoja parantaa ja skeittipuistoa laajentaa? Pormestarilta tiedusteltiin olisiko mahdollista löytää partiolaisten metsäkoloksi Järvelän keskustan läheisyydestä jokin metsäpaikka? Tätä kannatettiin ja pormestari lupasi selvittää asiaa.

Lopuksi pidimme suljetun lippuäänestyksen aiheesta kumpi on parempaa limua Coca Cola vai Pepsi? Tällä kertaa Pepsi vei voiton ja kokous saatiin päätökseen. Olipa meillä mukava ilta! Ihanaa miten reippaita ja kiinnostuneita partiolaisia meillä on. Kiitos kaikille osallistujille. Nähdään Kärpät!

Tiedätkö millaista on partioharrastus?

Partio on harrastus, joka antaa jokaiselle jotakin. Se on uusiin asioihin ja ihmisiin tutustumista, yhdessä tekemistä ja itsensä ylittämistä. Partiossa harjoitellaan perinteisiä partiotaitoja, kuten esimerkiksi tulentekoa, luonnossa liikkumista ja ensiapua, mutta se on paljon muutakin kuin vain solmujen tekemistä ja retkeilyä: partiolainen pyrkii olemaan paitsi hyvä ”eräjorma” myös hyvä ihminen. Partiossa kasvaa aktiivisia, vastuuntuntoisia sekä itsenäisiä lapsia ja nuoria mukavan harrastuksen parissa.

Lue lisää: www.karkolankarpat.fi