Valitse sivu

Sairaalassa on 42 koronapotilasta, ja heistä yksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 43 koronapotilasta, mikä on selvästi korkein määrä koko epidemian aikana. Sairaalahoitoa vaativien uusien koronapotilaiden määrä nousi edellisestä viikosta ja sairaalakuormitus on erittäin korkea. Sairaalakuormitus on alkanut nousta uudelleen rajoitusten päättymisen jälkeen.  

Jokaisen omalla toiminnalla on nyt aiempaa suurempi merkitys viruksen leviämisen estämisessä rajoitusten poistuttua. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita. Käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia. Rokotuspisteemme löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia lieviä oireita ilmenee. Positiivisen testituloksen jälkeen suosittelemme omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suosittelemme kontaktien välttämistä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville sekä vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville, mukaan lukien raskaana olevat, suositellaan terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä.  

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 23. maaliskuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi