Valitse sivu

Rajoitusten kevennyttyä jokaisen oman toiminnan merkitys korostuu. 

Rajoitukset ja suositukset ovat keventyneet merkittävästi tällä viikolla. Tämä lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Jokainen voi kuitenkin omalla toiminnallaan suojata itseään ja läheisiään. Oireisena tulee pysyä kotona, ja käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida julkisissa tiloissa. Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Rokotuspisteet löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus

Koronayhteistyöryhmän kokouksessa ei tänään esitetty uusia rajoituksia. Alueellamme on voimassa laaja maskisuositus, ja kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Tiloissa pidetään esillä riittävät hygieniaohjeistukset ja pintojen puhdistamista tehostetaan normaalitasosta. Asiakaspaikat sijoitellaan riittävän etäälle toisistaan ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi. Laajasta etätyöstä siirrytään asteittain normaaliin yhdistäen etä- ja lähityötä.  

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on alueellamme kääntynyt laskuun viimeisen kahden viikon aikana, mutta sairaalahoidon tarve on edelleen suuri ja tartuntamäärät ovat korkealla tasolla. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 9. maaliskuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi