Valitse sivu

Sairaalahoidon tarve on kääntynyt laskuun. Yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia ei esitetä jatkettavaksi nykyisen voimassaolon eli 28. helmikuuta jälkeen.

Alueellamme on voimassa sisätiloissa järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia koskeva osallistujarajoitus, jonka mukaan niihin saa osallistua korkeintaan puolet tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä. Asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita koskeva päätös taas velvoittaa vähentämään lähikontakteja näissä paikoissa tila- ja asiakaspaikkajärjestelyin, ja se koskee esimerkiksi kauppoja, kirjastoja ja museoita. Yksityistilaisuudet suositellaan rajaamaan enintään 50 henkilöön. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 28. helmikuuta saakka.  

Yhteistyöryhmä ei esitä näiden rajoitusten jatkoa. Yksityistilaisuuksiin ei myöskään enää suositeta enimmäisosallistujarajaa.  

Rajoitusten keventämisen jälkeenkin kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee 

  • olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen  
  • olla esillä riittävät hygieniaohjeistukset 
  • sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi 
  • tehostaa tilojen ja pintojen puhdistamista normaalitasosta. 

Valtakunnallinen etätyösuositus päättyy 28. helmikuuta, ja koronayhteistyöryhmä suosittelee, että työnantajat järjestäisivät siirtymän laajasta etätyöstä 1. maaliskuuta alkaen asteittain yhdistäen etä- ja lähityötä. Laaja maskisuositus on edelleen voimassa alueellamme. 

Alueellamme koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on edelleen suuri, mutta sairaalahoitoa tarvitsevien määrä on kääntynyt laskuun viimeisen viikon aikana. Tartuntamäärät alueellamme ovat korkealla tasolla. 

Rajoitusten purkaminen ensi viikolla lisää kontakteja ja tilanteita koronatartuntojen leviämiseen. Itseä ja läheisiä kannattaa edelleen suojata omalla toiminnalla. Oireisena tulee pysyä kotona, ja käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on syytä huomioida edelleen julkisissa tiloissa. Paras tapa suojautua vakavalta koronataudilta on ottaa rokotus. Rokotuksen voi ottaa helposti ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella. Rokotuspisteet löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus.

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemiatilanteen kehittymistä tiiviisti ja kokoontuu seuraavan kerran viimeistään 2. maaliskuuta arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi