Valitse sivu

Koti TV on uusi, ikäihmisille suunnattu maksuton TV-kanava, joka tarjoaa liikunnallista etäkuntoutusta, virikkeellistä muistikuntoutusta, sekä kulttuuria ja opetuksellista sisältöä – joka arkipäivä klo 11–13. Lisäksi Koti TV lähettää ohjelmaa ruotsiksi maanantaisin ja perjantaisin klo 10-11.

Kanavat ja alueet

Koti TV näkyy antenni-tv:ssä kanavalla 33, DNA:n, Telian ja Elisan kaapeli-tv:ssä kanavalla 66 ja Ålcomin partner-operaattoreiden kanavalla 99. Koti TV:n näkyvyyden mahdollistavat sairaanhoitopiirit ja sote-alueiden kunnat.

Kanavan näkyvyys kattaa tällä hetkellä jo kahdeksan eri maakuntaa, joita ovat Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Kymenlaakso, Satakunta, Päijät-Häme ja Uusimaa (katvealueita saattaa esiintyä).

Ikäihmisille suunnattua sisältöä omassa olohuoneessa

Koti TV mahdollistaa kotona asuvien ikäihmisten kunnon ylläpitoa erilaisten kuntoutushetkien – kuten istuma- ja seisomafysion sekä muistijumpan – avulla. Lisäksi kanava tarjoaa mielekästä sisältöä esimerkiksi museokierrosten sekä opetuksellisen sisällön kautta.

Etäkuntoutushetket toteutetaan istuma- ja seisomafysion muodoissa, jotka sopivat toimintakyvyn eri tasoille. Kunto-ohjeita toistetaan viikoittain, jolloin liikesarjat tulevat tutuksi ja saadaan paras mahdollinen vaikuttavuus ikäihmisen toimintakykyyn. Kuntoutustunneista vastaa Suomen Fysiogeriatria Oy, jolla on lähes 40 vuoden kokemus senioreiden, ikäihmisten ja muistisairaiden fysioterapiasta ja kokonaisvaltaisesta kuntoutuksesta.

Ohjelmasisältö

Liikunta- ja muistikuntoutus joka arkipäivä klo 11–12

Kulttuuri ja oppiminen joka arkipäivä klo 12–13

  • Klo 11:00 Istumafysio
  • Klo 11:15 Muistijumppa
  • Klo 11:30 Seisomafysio
  • Klo 12:00 Kulttuuri ja oppiminen

Miten löydän kanavapaikan televisioon?

Tarkista löytyykö KotiTV jo televisiosta kanavalla 33
(antenni-tv), 66 (DNAn, Elisan ja Telian kaapeli-tv) tai 99 (Ålcom partner-operaattorit) Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Automaattinen kanavahaku

  • Paina kaukosäätimestä MENU-nappia
  • Valitse valikosta AUTOMAATTINEN KANAVAHAKU
  • Toimi näytön ohjeiden mukaan
  • Valitse päävalikosta ASENNUS tai KANAVAHAKU. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla