Valitse sivu

Epidemia ei ole vielä tasaantumassa alueellamme, ja sairaalahoidon tarve on nyt suurimmillaan kuin kertaakaan aiemmin epidemian aikana. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia, toisen 84 prosenttia ja kolmannen 48 prosenttia. Tällä viikolla walk-in-rokotuspisteitä on useilla paikkakunnilla, ja niiltä rokotuksen saa ilman ajanvarausta ja usein ilman jonotusta. Rokotuspisteet löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/koronarokotus

Päijät-Soten toteamien tartuntojen määrä on edelleen noussut. Suurin osa tartunnoista jää virallisten testien ulkopuolelle, joten luotettavaa tietoa tartuntojen määrästä ei ole. Testissä käytiin viime viikolla keskimäärin 756 kertaa päivässä. 

Sairaalassa on 34 koronapotilasta, ja heistä yksi on tehohoidossa. Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 32 koronapotilasta, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin epidemian aikana. 

Epidemian tasaantumisesta ei vielä ole merkkejä alueellamme. 

Lievien oireiden vuoksi ei yleensä tarvitse mennä terveydenhuollossa otettavaan koronatestiin. Testiä suositellaan, jos työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai on raskaana. Suosittelemme kotitestien tekemistä, jos koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Jos testi on positiivinen, suosittelemme tartunnan saaneen omaehtoista kotieristystä ja altistuneen omaehtoista karanteenia. Tarkemmat ohjeet ovat sivuillamme paijat-sote.fi/karanteeni

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 26. tammikuuta arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi