Valitse sivu

Päijät-Soten drive-in-testaus on auki kaikkina viikonpäivinä myös joulun aikana. Ajanvaraus on ensisijaisesti omaolo.fi-palvelussa. Myös Päivystysavun 116117 numerosta voi varata ajan.

Kotitestiä voi käyttää terveydenhuollon koronatestien rinnalla etenkin, jos oireesi ovat lievät etkä kuulu vakavan koronataudin riskiryhmään. Kotitestin tulos on luotettavampi, jos testi toistetaan peräkkäisinä päivinä. Kotitestin positiivista tulosta ei tarvitse varmentaa, jos samassa taloudessa asuvalla on jo varmennettu koronainfektio ja seuraavat ehdot täyttyvät:

Oireesi ovat lieviä.

Et tarvitse virallista eristyspäätöstä tartuntatautipäivärahan saamiseksi.

Et tarvitse virallista tietoa sairastetusta taudista koronapassia varten.

Jos kotitesti on positiivinen, sinun tulee välttää vapaaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin 10 vuorokauden ajan oireiden alusta. Tänä aikana sinun tulee toimia kuten olisit virallisessa eristyksessä. Katso kotikaranteeniohjeet täältä.

Jos kotitesti on negatiivinen, sinun tulee kuitenkin odottaa, että hengitystieoireet väistyvät ennen palaamista normaaliin elämään.

Omikronmuunnos leviää erityisen helposti. Siksi on tarpeellista pitää kontaktit vähäisinä myös joulun ja uudenvuoden aikana. Kohtaamisissa on syytä muistaa THL:n ohjeet turvalliseen juhlaan.

Kärkölän sote-keskuksesta saa koronarokotuksen 30.12.2021 klo 16-19

Koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteeltä Kärkölän sote-keskuksesta (Opintie 1) torstaina 30.12. kello 16–19. Trion walk-in-piste on auki tapaninpäivänä 26.12. klo 11–17.

Lähiaikoina myös Orimattilaan, Nastolaan, Asikkalaan ja Hollolaan tulee uusia walk-in-rokotuspisteitä.

Walk-in-rokotuspisteet voivat ruuhkautua, vaikka henkilöstöresursseja on lisätty. Huolehdi turvaväleistä, yskimishygieniasta sekä kasvomaskin käytöstä myös rokotuspisteellä. Rokotuspisteelle voi tulla vain oireettomana.

Walk-in-rokotuspisteiltä saa ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotuksen.

  • Toisen rokotuksen saa, jos ensimmäisestä annoksesta on vähintään kuusi viikkoa.
  • Riskiryhmiin kuuluvat tai 60 vuotta täyttäneet voivat ottaa kolmannen rokotuksen, kun toisen annoksen ottamisesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta.
  • Voimakkaasti immuunipuutteiset saavat kolmannen rokotuksen kahden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.
  • Kaikki muut saavat kolmannen rokotuksen 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien ja 60 vuotta täyttäneiden toivotaan ottavan nyt kolmansia rokotuksia.

Koronarokotuksen voi hakea myös ajanvarauksella sote-keskuksista ja Lahden Trion rokotuspisteeltä. Ajan voi varata sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista/. Aikoja lisätään järjestelmään jatkuvasti.

Kotihoidon asiakkaat saavat parhaillaan kolmansia rokotuksia koronavirusta vastaan. Säännöllisen kotihoidon asiakkaat saavat pääsääntöisesti rokotteen kotona ja kotihoito tiedottaa asiakkaita tästä. Kotihoidon kolmannen rokotuskierroksen arvioidaan kestävän useamman viikon ajan.