Valitse sivu

Kolmanteen koronarokotukseen on aikoja varattavissa enää vain vähän joulukuulle. Rokotusaikoja lisätään kaikkiin rokotuspisteisiin heti kun se on mahdollista. Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta.  

Myös walk-in-rokotuspisteiltä voi hakea kolmannen koronarokotuksen. Walk-in-rokotuspisteet voivat ruuhkautua, joten huolehdithan turvavälien toteutumisesta ja kasvomaskien käytöstä. 

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut. Testituloksen voi itse tarkistaa Omakannasta. Lisäksi tuloksesta ilmoitetaan pääsääntöisesti myös tekstiviestillä. Ensimmäinen puhelinsoitto tartunnasta pyritään tekemään vuorokauden sisällä positiivisen testituloksen varmistumisesta. Tartunnanjäljittäjä soittaa myöhemmin henkilön lähikontaktien selvittämiseksi. Tätä soittoa voi joutua odottamaan jopa neljä vuorokautta. Rokottamattomien ja oireilevien on syytä jäädä omaehtoiseen karanteeniin jo saadessaan tiedon altistumisesta. Myös rokotettujen on hyvä välttää kontakteja. Katso ohjeet kotikaranteeniin. 

Päivystysavun numero 116117 on ruuhkautunut. Takaisinsoittoa voi joutua odottamaan jopa 1–2 vuorokautta. Muissa kuin päivystyksellisissä asioissa pyydetään käyttämään sähköisiä palveluja tai olemaan yhteydessä omaan sote-keskukseen. Takaisinsoiton viiveistä huolimatta asiakkaita pyydetään odottamaan takaisinsoittoa ennen päivystykseen lähtemistä. Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112.  

Myös koronatodistusten hakijat ruuhkauttavat nyt terveydenhuollon toimipisteitä. Koronapassin voi ladata itse Omakannasta älypuhelimen muistiin tai tulostaa paperille. Autathan tarvittaessa myös iäkästä lähisukulaista tai ystävää lataamaan koronapassin. 

www.paijat-sote.fi