Valitse sivu

Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 7. joulukuuta Kuntatyö2030 -gaalassa Helsingissä. Finlandia-talolla järjestettävässä tilaisuudessa myönnetään kymmenille kuntatyöpaikoille yhteensä 58 palkintoa tuloksellisesta kehittämistyöstä.

Kuntatyö2030 -gaalassa palkitaan innostavia ja vaikuttavia kehittämistekoja eri toimialoilta eri puolilta Suomea. Palkittavat teot on valittu 192 kehittämisratkaisun joukosta, jotka on vuoden 2021 aikana julkaistu Tekojen tori -sivustolla.

Tänä vuonna eniten kehittämistekoja Tekojen torille on ilmoitettu opetus- ja kasvatussektorilta sekä sosiaali- ja terveysalalta. Monet kehittämisteot koskivat koko kuntaorganisaatiota ja niiden teemana oli esimerkiksi työhyvinvoinnin tai esihenkilötyön parantaminen.

– Työelämä on muutoksessa ja työn tekemisen tavat uusiutuvat. Kunta-alalla tämä näkyy esimerkiksi teknologian hyödyntämisenä sekä uudistuneina toimintatapoina ja palveluina. Haluamme nostaa esille hyvää kuntatyötä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille, sanoo ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Kuntatyö2030-gaalassa palkitaan Kärkölän, Riihimäen, Lopen ja Hausjärven toimistopalveluiden yhteiskehittämishanke, jossa Hyria Koulutus oli yhteistyökumppanina.

Liminka, Kangasala ja Lempäälä ovat kekseliäimmät kunnat

Hyvä kiertämään -kampanjassa etsittiin Suomen kekseliäintä kuntaa. Kekseliäin kunta on sen, josta julkaistiin eniten kehittämistekoja Tekojen torille syyskuun 2021 aikana.

Limingan kunta valittiin Suomen kekseliäimmäksi kunnaksi. Kunnan eri toimialoilta ilmoitettiin 30 erilaista kehittämistekoa. Toiseksi kiri Kangasalan kaupunki 20 kehittämisteollaan ja kolmannen sijan voitti Lempäälän kunta, josta ilmoitettiin 11 kehittämistekoa.

– Kunnissa tehdään valtavasti kehittämistyötä, mutta se jää usein piiloon. Tekojen torilla on tällä hetkellä 866 kehittämistekoa noin 130 eri kuntaorganisaatiosta. Kannustankin kaikkia jakamaan omia kehittämisoivalluksia rohkeasti ja avoimesti, jotta muut voisivat hyödyntää ratkaisuja oman työn ja palvelujen kehittämisessä. On hienoa, että Liminka, Kangasala ja Lempäälä näyttävät esimerkkiä muille, iloitsee Jaanu

Eri toimialojen innostavimmat kehittämisteot palkitaan

Kuntatyö2030 -gaalassa palkitaan yli 50 innostavaa kehittämistekoa eri toimialoilta. Kunta-ala on laaja ja ammattialoja on paljon. Innostavat teot tuovat hienosti esiin alan moninaisuutta.

Erilliset kunniamaininnat laaja-alaisesta kehittämistyöstä ja kehittämistyön näkyväksi tekemisestä saavat Limingan kunnan elinkeino- ja työllisyyspalvelut sekä Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut.

Kaikki palkittavat teot yhteystietoineen.

Kuntatyö2030 -gaalaa voi seurata: https://event.prospectumlive.com/kuntatyo-2030-gaala. Lähetys alkaa klo 13.

Kuntatyö2030 ohjelmassa edistetään kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdä hyvää kuntatyötä näkyväksi. Sen taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Lisätietoja: Anna-Mari Jaanu, ohjelmapäällikkö, puh. +358 50 572 4620, anna-mari.jaanu@kt.fi www.kuntatyo2030.fi