Valitse sivu

Epidemiatilanne on edelleen alueellamme vaikea ja leviämisvaiheessa. Koronayhteistyöryhmä suosittaa rokottamattomia välttämään korkean tartuntariskin tilanteita sisätiloissa.  

Valtioneuvoston asettamat ravintolarajoitukset ovat voimassa alueemme. Vaihtoehtoisesti rajoitusten sijaan ravintoloissa voidaan edellyttää koronapassin käyttöä. Ravintoloista peräisin olevien tartuntojen määrä on vähentynyt oleellisesti sen jälkeen, kun rajoituksia otettiin uudelleen käyttöön. 

Alueemme nykyisiä suosituksia jatketaan 28.11. saakka. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille yli 12-vuotiaille. Valtakunnallinen etätyösuositus on päättynyt, mutta yhtymä suosittaa edelleen etätyön mahdollisuutta. 

Rokottamattomien riski sairastua koronaan on nyt huomattavan korkea.
Koronayhteistyöryhmä suosittaa, että Päijät-Soten alueella rokottamattomat aikuiset välttävät sisätiloja, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan erityisesti, jos on kysymys anniskeluravintoloista, joukkueurheilusta tai kontaktilajista, hengellisistä kokoontumisista, kuorolaulutoiminnasta tai yhteislaulutilaisuuksista, yöpymistä edellyttävistä kursseista, joukkoliikenteestä tai isoista yleisötilaisuuksista, joissa istumapaikkoja ei ole määritelty. Mikäli henkilö kuitenkin osallistuu näihin tilaisuuksiin, on suositeltavaa välttää lähikontakteja ja käyttää maskia. Tilaisuuksiin tulee osallistua vain terveenä.  

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 15.11. arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi