Valitse sivu

Päijät-Soten henkilökuljetusten tilauspuhelinnumero muuttuu 1.11. alkaen, kun välityspalvelun järjestäminen siirtyy Lahden Aluetaksi Oy:lle. Käyttöön tulee myös erillinen puhelinnumero teksti-viestitilauksille. Kuljetuksen voi tilata myös sähköpostitse ja mobiilisovelluksen kautta. Palvelu on asiakkaiden käytössä ympäri vuorokauden kaikkina viikon päivinä.

Kuljetuksen voi tilata 1.11.2021 alkaen
soittamalla: 032 100 500
sähköpostitse: hykykyyti@lahdenaluetaksi.fi
tekstiviestillä: 044 7700 790
Lahden Aluetaksi -mobiilisovelluksen kautta

Henkilökuljetuksia myönnetään vaikeavammaisille, kehitysvammaisille sekä vähävaraisille ikään-tyneille, jotka eivät pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Voimassa olevat kuljetuspalvelun käyttöoikeudet siirretään välityskeskuksen järjestelmään automaattisesti eikä siirto vaadi asiak-kaalta erillisiä toimenpiteitä. 

Kuljetuspalveluoikeus on henkilökohtainen ja henkilöllisyyden voi pyydettäessä todentaa kuljetta-jalle esimerkiksi KELA-kortilla. Kaikille kuljetuspalveluasiakkaille toimitetaan kirjeitse päivitetyt kuljetuspalvelun asiakasohjeet lokakuun aikana.

Kuljetusten omavastuuosuuden maksutapa muuttuu marraskuussa

Kuljetuspalveluasiakas on tähän asti maksanut omavastuun suoraan kuljettajalle autossa. Maksu-tapa muuttuu, ja 1.11. lähtien Päijät-Sote laskuttaa asiakkaalta matkojen omavastuuosuudet käytettyjen matkojen mukaan kuukausittain jälkikäteen. Muutos johtuu sosiaali- ja terveyden-huollon asiakasmaksulain muutoksesta. Kuljetusten omavastuuosuus noudattaa joukkoliikenteen voimassa olevaa hinnoittelua.

Lisätietoja:
Terhi Silventoinen, palveluesimies vammaispalvelut, asumisen ja liikkumisen tuki, p. 044 018 7145
Pirkko Valtanen, perhe- ja sosiaalipalvelujen vs. toimialajohtaja, p. 044 440 6522

www.paijat-sote.fi