Valitse sivu

Epidemiatilanne jatkuu vaikeana ja sairaalakuormitus korkeana 

Tartuntamäärien kasvu vaikuttaa ainakin toistaiseksi pysähtyneen. Epidemiatilanne on kuitenkin edelleen huono, ja sairaalan kuormituksen takia muuta toimintaa on jouduttu jonkin verran vähentämään. Nykyisiä koronasuosituksia jatketaan lokakuun loppuun saakka. 

Tällä hetkellä merkittävinä tartuntalähteinä korostuvat tartunnat kotipiirissä ja yksityisissä tapaamisissa. Valtioneuvosto on asettanut alueemme ravintoloihin rajoituksia, joiden sijasta ravintoloissa on voitu ottaa käyttöön koronapassi 16.10. alkaen. Tartuntatautilain perusteella koronapassi on käytössä vain ravintoloissa, koska muihin tilaisuuksiin ei kohdistu alueellamme rajoituksia.  

Alueemme nykyiset suositukset ovat voimassa 31.10. saakka. Alueellamme on edelleen voimassa kasvomaskin käyttösuositus, joka koskee kaikkia yli 12-vuotiaita. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 25.10. arvioimaan alueen rokotus- ja epidemiatilannetta sekä mahdollisesti tarvittavia toimenpiteitä. 

www.paijat-sote.fi