Valitse sivu

Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla oli seuraava Näppis-viesti: ”Kärkölän kunnanvaltuusto on jo unohtanut kloorifenolitapauksen. Vieläkään ei varauduta oman veden saastumiseen”. 

Kärkölän kunta on varautunut talousveden turvaamiseen kuntalaisille. Kunta ei ole riippuvainen yhdestä vedenottamosta. Kärkölän Vesi vastaa talousveden jakelusta Kärkölän kunnassa ja sillä on kolme käytössä olevaa vedenottamoa. Uusin vedenottamo on otettu käyttöön vuonna 2010 ja se toimii päävedenottamona.

Mahdollisessa ongelmatilanteessa veden saanti kuntalaisille voidaan turvata, sillä jokainen kolmesta vedenottamosta sijaitsee lisäksi eri pohjavesialueella. Varautumista ohjaa erillinen varautumissuunnitelma, jonka mukaan toimitaan ongelmatilanteissa.

Lisätietoja: Riitta Hyytiäinen, ympäristösihteeri, 044 770 2235, riitta.hyytiainen(a)karkola.fi