Valitse sivu

Työl­li­syys­pal­ve­lu­jen oma­val­men­ta­jat ovat lä­hel­lä asiak­kai­taan

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilun tavoitteena on asiakkaan ja omavalmentajan tiivis yhteistyö.

Lahden seudun työllisyyden kuntakokeilussa omavalmentajien työ kohdistuu oikeaan osoitteeseen. Tätä mieltä ovat omavalmentajat Anna-Kaisa Rajala ja Eevi Koivula Kärkölässä, joka on yksi kokeilun viidestä kunnasta.

– Me saamme oikeasti tehdä sitä työtä, johon työllisyyden kuntakokeilu on tarkoitettu, ja olemme saavuttaneet hyvää tulosta, Rajala sanoo.

– Me voimme ottaa välittömästi yhteyttä uuteen asiakkaaseen ja seurata hänen etenemistään. Voimme soittaa pitkiäkin puheluita. Monien asiakkaiden kanssa soitellaan viikoittain, joidenkin kanssa usein päivittäin.

– Monelle asiakkaalle on tullut yllätyksenä, että olemme usein yhteydessä.

Noin 4 300 asukkaan Kärkölässä kuntakokeilulla on ollut keskimäärin 250 asiakasta, joita palvelee kolme omavalmentajaa. Rajala liittyi kunnan työllisyyspalveluihin sosiaalipalveluista vuosi sitten ja työskentelee nyt kuntakokeilussa alle 30-vuotiaiden parissa. Koivula tuli mukaan sairaanhoitajan ja sosionomin koulutuksella, kun kuntakokeilu lähti käyntiin maaliskuussa. Koivula ja uusi TE-toimistotaustainen työntekijä keskittyvät yli 30-vuotiaisiin asiakkaisiin.

– Omavalmentajien erilaiset taustat ovat rikkaus. Lisäksi muodostamme hyvän tiimin sote- ja koulutuspalveluiden tarjoajien kanssa. Moniammatillinen yhteistyö toimii, Koivula vakuuttaa.

Suuri muutos Kärkölässä on se, että työllisyyspalvelut ovat nyt lähellä asiakkaita kunnantalolla.

– Olemme näin saaneet kasvot palveluille. Erityisesti nuorten palveluissa on tärkeää tavata asiakas kasvotusten, Rajala sanoo.

Myös muut palveluntuottajat tulevat paikan päälle kunnantalolle kuten Koulutuskeskus Salpaus ja Hyria Koulutus Oy.

– Olemme saaneet hyviä tuloksia esimerkiksi siitä, että koulutusohjaaja tekee hakemuksen yhdessä asiakkaan kanssa, Koivula kertoo.

Lue koko juttu tästä.

Kärkölän omavalmentajien yhteystiedot ja lisätietoa asiasta löydät täältä.