Valitse sivu

Alueemme epidemiatilanne on taas kääntynyt selvästi huonompaan suuntaan, painottuen Lahden alueelle. Sairaalahoitoa vaativia potilaita on enemmän verrattuna edeltäviin viikkoihin, uusien tapausten ilmaantuvuusluku on noussut ja positiivisten vastausten osuus otetuista näytteistä on huomattavan korkea. 

Koronatapausten määrän nousuun voidaan tehokkaasti vaikuttaa vähentämällä lähikontakteja. 

Lieväoireisena on tärkeää pysytellä kotona eikä tavata ystäviä tai käydä töissä. Jatkotartuntojen määrä voi kasvaa hallitsemattomasti, jos tätä ohjetta ei yleisesti noudateta. Päijät-Sote muistuttaa, että kahdesti rokotettujenkin olisi ehdottoman tärkeää malttaa pysytellä lieväoireisena kotona ja ottaa tarvittaessa sairauslomaa töistä. 

Kahdesti rokotetut, alle 12-vuotiaat sekä ne, jotka ovat sairastaneet koronan ja saaneet yhden rokotuksen, voivat sairastaa lieväoireisena kotona. Muiden tulee edelleen hakeutua testiin heti lievienkin oireiden ilmettyä.  

Rokotusten edistymisestä huolimatta voi epidemiatilanne alueellamme edelleen huonontua, joten on ensisijaisen tärkeää noudattaa edelleen yleisiä terveysturvallisuuskäytäntöjä. Esimerkiksi kasvomaskia suositellaan edelleen käytettäväksi yleisissä sisätiloissa kaikille vähintään 12-vuotiaille. 

Tartunnanjäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut, mutta Päijät-Soten henkilökunta purkaa aktiivisesti jonoa ja on yhteydessä altistuneisiin.

Kuvan saat suuremmaksi klikkaamalla sitä.

Influenssarokotukset alkavat marraskuussa

 Influenssarokotteet tulevat Päijät-Soten sairaala-apteekkiin torstaina ja niiden jakelu eri puolille Päijät-Hämettä alkaa maanantaina. Kun rokotteet ovat saapuneet vastaanotoille, riskiryhmäläisille aloitetaan heti rokotteen antaminen vastaanottokäynnin yhteydessä ilman erillistä rokotusajanvarausta. 

– Odotettavissa on merkittävästi viimevuotista hankalampi influenssaepidemia, jolloin käytännössä influenssaa ei esiintynyt. Riskiryhmäläisille influenssarokote on tärkeä ja turvallinen suoja. Influenssarokotuksen yhteydessä voi ottaa myös koronarokotteen, sanoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen. 

Ajanvaraukselliset rokotukset alkavat marraskuun alussa

Ajanvarauksella varattavien influenssarokotusten käynnistymisestä ja ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan tarkemmin erikseen.
– Sähköinen ajanvaraus on toiminut hienosti ja siihen tulemme kannustamaan, jatkaa Kuosmanen.

www.paijat-sote.fi