Valitse sivu

THL suosittelee kolmatta koronavirusrokotetta voimakkaasti immuunipuutteisille. Päijät-Soten alueella kolmansien rokotusten antaminen aloitetaan välittömästi. Ajan kolmanteen rokotukseen voivat varata 

  • elinsiirtopotilaat 
  • kantasolusiirtopotilaat 
  • henkilöt, joilla on vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos 
  • puolustuskykyä lamaavia eli immunosuppressiivisia lääkehoitoja saavat henkilöt esim. syöpähoitojen (sytostaattihoidot) tai autoimmuunisairauksien hoidossa (biologiset lääkkeet tai JAK-estäjät esim. reumasairauksissa) 
  • henkilöt, jotka saavat dialyysihoitoa ja joilla on vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta 
  • henkilöt, joilla on pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV 
  • henkilöt, joilla on lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immuunipuutostila. 

Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaan immuunipuutteisille vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos on annettu. Tarvittaessa kolmas annos voi kuitenkin olla myös toista valmistetta. Tämä on mahdollista esimerkiksi vakavan allergian tai AstraZenecan rokotteen ikärajan takia, tai jos samaa rokotetta ei ole rokotuspisteellä rokotushetkellä. 

THL valmistelee ohjetta kolmansien annosten tarjoamisesta niille rokotusjärjestyksessä ensimmäisten joukossa rokotetuille, jotka ovat saaneet rokotuksen 3–4 viikon annosvälillä. Muun väestön osalta tilannetta arvioidaan myöhemmin. 

Voimakkaasti immuunipuutteinen voi hakea kolmannen tehosterokotteen walk-in-pisteiltä tai sote-keskuksista kaksi kuukautta toisen rokotteen jälkeen. Walk-in-pisteille ei tarvitse varata aikaa. Walk-in-rokotuksen voi hakea Lahden Trion rokotuspisteeltä tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17. Orimattilan sote-keskuksessa walk-in-rokotuksia saa tällä viikolla keskiviikkona 22.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30, torstaina 23.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30 sekä perjantaina 24.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30. 

www.paijat-sote.fi