Valitse sivu

Lahden toisen asteen opiskelijoille ja korkeakouluopiskelijoille tarjotaan syyskuun toisella viikolla mahdollisuus ottaa koronavirusrokotus oppilaitosten walk-in-rokotuspisteillä. Lukiolaiset voivat hakea koronarokotuksen Lahden sote-keskuksen opiskeluterveydenhuollon toimipisteestä. Walk-in-rokotuspisteiltä saa ensimmäisen koronavirusrokotuksen. Niistä saa myös kakkosrokotuksen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on aikaa 8 viikkoa. Walk-in-rokotuskäynnille ei varata aikaa. Rokotuksen yhteydessä voi varata ajan tehosterokotukseen joko yleiselle rokotuspisteelle tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteelle. 

Päijät-Sote pystyttää yhteensä neljä väliaikaista opiskelijoiden rokotuspistettä Lahteen. Lahden lukioiden walk-in-rokotuspiste on auki maanantaina 6.9. klo 10–14 opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä Lahden sote-keskuksen Masto-siivessä 6. kerroksessa.  

Koulutuskeskus Salpauksen keskustan kampuksen walk-in-rokotuspiste on auki tiistaina 7.9. klo 10–14 osoitteessa Svinhufvudinkatu 2 B ja Vipusenkadun kampuksen rokotuspiste torstaina 9.9. klo 10–14 osoitteessa Vipusenkatu 5 A 1.  

LUT- ja LAB-korkeakoulujen Mukkulan kampuksen walk-in-rokotuspisteeltä saa koronavirusrokotuksen keskiviikkona 8.9. klo 10–14 osoitteessa Mukkulankatu 19. 

– Päijät-Soten alueella 16–30-vuotiaiden rokotuskattavuus on alle valtakunnallisen keskiarvon, joten toivomme nuorten aikuisten aktivoituvan ottamaan rokotuksia.  Toisaalta koululaisten 12–15-vuotiaiden rokotukset etenevät hyvin, ja heitä on alueellamme rokotettu kansallista keskiarvoa enemmän, kertoo Eija Kallio, lapsiperhepalveluiden tulosaluejohtaja. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista 80 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotuksen. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut noin 71 prosenttia ja kaksi rokoteannosta noin 52 prosenttia. Koronarokotteita on annettu yhteensä yli 259 000. 

12–15-vuotiaiden rokotukset jatkuvat kouluterveydenhuollossa. 

Toista koronarokotusta voi aikaistaa walk-in-rokotuspisteillä kahdeksaan viikkoon 

Päijät-Soten alueen asukkaat voivat ottaa sekä ensimmäisen että toisen koronavirusrokotuksen sote-keskusten ja Trion walk-in-rokotuspisteiltä, joiden aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista.  

Tarvittaessa toista koronarokotusta voi aikaistaa aikaisemmasta 12 viikosta kahdeksaan viikkoon. Tehosterokotteen voi siis ottaa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Jos tehosterokotteen ottamisen haluaa aikaistaa, on se mahdollista ainoastaan ilman ajanvarausta walk-in-rokotuspisteissä. Tässä tapauksessa jo varattua aikaa ei tarvitse itse perua, vaan se perutaan asiakkaan puolesta rokotteen antamisen yhteydessä. Walk-in-rokotuspisteelle ei kannata tulla ennen sen avautumista, jotta jonotusta voitaisiin vähentää. 

Koronarokotustodistus näkyy Omakannan järjestelmässä Koronatodistus-kohdassa. Jos Omakannassa ei näy todistusta saaduista rokotuksista huolimatta, voi asiakas ottaa yhteyttä rokotteen antaneeseen sote-keskukseen tai työterveysyritykseen. Valitettavasti rokotusten kirjauksissa on edelleen virheitä, joiden korjaaminen voi kestää viikkoja. Potilastietojärjestelmän toimittaja vie uudet tiedot Omakantaan.   

www.paijat-sote.fi