Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta 23.8.2021 pidetyssä kokouksessa. Ryhmä totesi epidemian olevan edelleen kiihtymisvaiheessa koko alueella. Kehitystä myönteiseen suuntaan näkyy ilmaantuvuusluvussa ja positiivisten vastausten osuudessa otetuista koronavirusnäytteistä. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on hyvällä tasolla. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pysynyt ennallaan, mutta tehohoitoa vaativien potilaiden määrä on ollut muuhun tilanteeseen nähden korkea. 

Alueemme vähintään 12-vuotiaista on kertaalleen rokotettu 79 prosenttia. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut 70 prosenttia ja kaksi rokoteannosta 48 prosenttia. 

Epidemia painottuu alueellamme Lahteen, jossa on voimassa yhtymän hallituksen tekemä päätös yleisötilaisuuksien rajoittamisesta 31.8.2021 asti. Päätös koskee sisätiloissa järjestettäviä yli 10 henkilön ja ulkona järjestettäviä yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Koronayhteistyöryhmä suosittelee yhtymän hallitukselle aiemman päätöksen korvaamista uudella päätöksellä, jossa lähikontaktin 2 metrin etäisyyteen perustuva rajoite korvataan fyysisen kontaktin välttämisellä. Lisäksi yleisötilaisuuksissa tulee noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n terveysturvallisuusohjeistoa. 

Alueemme suositukset ja rajoitukset ovat muutoin ennallaan 12.9. asti.  

Päijät-Sote on lisännyt rokottamisaikoja viime viikkoina merkittävästi. Tällä hetkellä rokotusaikoja on selvästi enemmän kuin rokotettavia. Myös walk-in-pisteissä on mahdollista käydä hakemassa sekä 1. että 2. koronarokote. Laajan rokotuskattavuuden myötä on jatkossa mahdollista purkaa koronarajoituksia ja suosituksia.  

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 30.8. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia

www.paijat-sote.fi