Valitse sivu

Päijät-Sote haluaa koronarokotusten sujuvan nopeasti, ja sen vuoksi myös 16–29-vuotiaiden ikäryhmän ajanvaraus on avattu. Samanaikaisesti ovat käynnissä 30–39-vuotiaiden rokotukset, ja myös vanhemmat ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja. Rokotusaikoja on jäänyt jonkin verran käyttämättä, ja uuden ikäryhmän avaamisella jo nyt varmistetaan, että kaikki rokotusajat käytetään.

Pfizer-BioNTechin rokote on ainoa rokote, jota tällä hetkellä annetaan 16–17-vuotiaille. Kesän aikana Pfizer-BioNTechin rokotteita saadaan Päijät-Soten alueelle vähemmän, ja suurin osa saapuvista rokotteista tarvitaan tehosteannoksiin. Tästäkin syystä avataan nuorten ikäluokkien ajanvaraus jo nyt. Aikaa varatessa on huomioitava, että 16–17-vuotiaat voivat varata ajan vain Pfizer-BioNTechin rokotteelle. 

Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Alueellamme koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa osoitteesta paijat-sote.fi/koronavirus/koronavirusrokotukset/tyoterveyshuollon-ajanvaraus.  

Suosittelemme sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla. Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin. Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko 11.–13. kesäkuuta. Käyttökatko alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8. 

www.paijat-sote.fi