Valitse sivu

Koronayhteistyöryhmä arvioi, että alue lähestyy kiihtymisvaihetta. Aikuisten ulkona tapahtuvat ryhmäharrastukset voivat jälleen jatkua.  

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan epidemiatilannetta. Alueemme koronaepidemia on edelleen rauhoittunut. Viime viikolla todettiin uusia koronatartuntoja kolmanneksen vähemmän kuin edeltäneellä viikolla. Tämä on ollut viime viikkojen aikana tavanomainen tartuntojen vähentymisen tahti. Kokonaisuudessaan usealla kriteerillä arvioituna epidemia lähestyy jo kiihtymisvaihetta, mutta tapausmäärä on vielä korkea. Lisäksi tunnistamattomasta tartunnanlähteestä saatujen tartuntojen määrä on noussut. 

Toistaiseksi alue on vielä leviämisvaiheessa. Yhteistyöryhmä kuitenkin arvioi, että mikäli tilanne pysyy yhtä rauhallisena kuluvan viikon ajan, on 14.6. alkaen mahdollista siirtyä takaisin kiihtymisvaiheeseen.  

Koronayhteistyöryhmän päätös mahdollistaa aikuisten ryhmäliikunnan ulkotiloissa 8.6. alkaen. Osallistujamäärän tulisi olla enintään 50, mikä on yleisö- ja yksityistilaisuuksien henkilömäärän yläraja ulkotiloissa. Sisätiloissa aikuisten ryhmäharrastukset ovat vielä tauolla. 

Viime viikolla kevennyksiä tehtiin koskien sisällä tapahtuvaa, alle 20-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoimintaa. Tällöin sallittiin sisätiloissa tapahtuva, korkeintaan 10 hengen ryhmien ryhmäharrastustoiminta terveysturvallisuutta noudattaen.  

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu viikoittain, ja arvioi mahdollisuutta keventää suosituksia ja rajoituksia epidemiatilanteen mukaan.

www.paijat-sote.fi