Valitse sivu

Lähtölaskenta kesän juhliin ja koulujen päättäjäisviikonloppuun on alkanut. Alkukesän juhlien järjestelyissä on syytä kuitenkin huomioida alueelliset kokoontumissuositukset. Alueemme epidemia on vielä selvästi leviämisvaiheessa, ja yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajaamaan 10 henkilöön sisätiloissa ja 50 henkilöön ulkona. Suositus on voimassa kesäkuun loppuun.  

– Tuttavien ja sukulaisten tapaamisista tulee paljon tartuntoja. Viime viikolla niistä tuli enemmän koronatapauksia kuin kotitartunnoista. Päättäjäisjuhlat on hyvä järjestää siten, että ne eivät päätyisi koronatilastoihimme viikon tai kahden päästä, toivoo johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen

Varmista näillä vinkeillämme, että kesän juhlat toteutuvat terveysturvallisesti: 

  • Kiinnitä juhlissa erityistä huomiota riittäviin turvaväleihin, hyvään käsi- ja yskimishygieniaan, käytä tarvittaessa kasvomaskia ja varmista, että Koronavilkku-sovellus on toiminnassa puhelimessa. Muistuta näistä myös vieraita.
  • Jätä juhlat väliin lievienkin koronavirukseen viittaavien oireiden takia, hakeudu testiin ja pysyttele kotona. Järjestäjän sairastuessa on turvallisinta siirtää juhlien ajankohta myöhempään kesälle.  
  • Pidä juhlat mahdollisuuksien mukaan ulkona, kutsu mukaan vain lähipiiri tai porrasta vieraiden saapumista. 

Koulu-urakkaansa lopetteleva nuori voi hillitä epidemiatilanteen pahenemista omalla käyttäytymisellään. Vinkit koulunsa päättävälle: 

  • Juhli koulujen päättymistä vain muutaman ystävän kanssa ulkona ja pitäydy samassa porukassa koko ajan.
  • Vältä halailua ja pidä kahden metrin turvaväli myös ystäviisi.
  • Käytä käsidesiä ahkerasti.
  • Jos tunnet vähäisiäkään oireita, siirrä ystävien tapaaminen myöhempään. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu viikoittain arvioimaan mahdollisuutta keventää alueen suosituksia ja rajoituksia.