Valitse sivu

Rokotustodistuksen voi saada vasta, kun on saanut molemmat annokset koronarokotetta. Päijät-Soten alueella kaikki tarvittavat tiedot eivät ole vielä siirtyneet Omakantaan. Kirjaukset on tehty rokotustilanteessa voimassa olleen kansallisen ohjeen mukaan. Niitä on kuitenkin korjattava uusien ohjeiden mukaisiksi ennen niiden siirtymistä Omakantaan. 

Kiireellisissä tapauksissa, joissa rokotustodistus on tarpeen saada 1–2 viikon kuluessa, voi sen tulostusta pyytää terveydenhuollon yksiköstä. Jos rokotukset on saanut työterveyden kautta, myös rokotustodistus pyydetään omasta työterveydestä. Virallinen rokotustodistus tulee Omakantaan, kun tiedot on korjattu, joten myöhemmin kuin 1–2 viikon sisään matkalle lähteviltä pyydetään malttia.  

Yleisesti matkustamista on yhä syytä välttää, koska koronatilanne on huono useissa maissa. Lisäksi ennen matkalle lähtöä on tarkistettava huolella kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus. Henkilön on ennen matkaa selvitettävä itse, vaatiiko kohdemaa rajanylitystilanteissa myös muita koronaan liittyviä todistuksia.