Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueemme epidemiatilannetta. Nykyiset rajoitukset ja suositukset pidetään vielä ennallaan, koska koronaepidemia on edelleen selvästi leviämisvaiheessa. 

Viime viikolla uusien koronatartuntojen määrä kääntyi laskuun, ja sairaalassa oli hoidettavana vähemmän koronapotilaita kuin edeltäneinä viikkoina. Ilmaantuvuusluku on kuitenkin 97 tapausta kahdessa viikossa 100 000 asukasta kohti, ja positiivisten osuus testatuista on 2,1 prosenttia. 

Valtioneuvosto päättää tällä viikolla suosituksia ja rajoituksia ohjaavan kansallisen hybridistrategian päivittämisestä. Tällöin epidemian eri vaiheiden suositukset ja rajoitukset voivat muuttua. Yhtymän koronayhteistyöryhmä seuraa tilannetta ja kokoontuu viivytyksettä strategian päivittymisen jälkeen tarkastelemaan alueemme suosituksia ja rajoituksia. 

Päijät-Sote/koronavirus