Valitse sivu

Päijät-Sote on päivittänyt vanhusten palveluasumisen ja tehostetun palveluasumisen vierailuohjetta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti. Päijät-Soten alueella koronatilanne on helpottanut, vaikka alue on edelleen leviämisvaiheessa. Alueemme palveluasumisen yksiköiden asukkaat ja työntekijät on rokotettu koronavirusta vastaan, mikä tarjoaa suojaa tautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. 

Läheisten vierailuja ei enää rajoiteta, mutta edelleen on ensisijaista, että ne ovat turvallisia. Vierailulle tullaan vain terveenä ja oireettomana. 

Vierailijalle annetaan palvelutaloon tultaessa tai puhelimitse ohjeet turvalliseen vierailuun ennen kuin hän tulee asukkaan luo. Läheisen tulee huolehtia käsihygieniasta vierailulle tullessaan sekä koko vierailun ajan. Mukaan vierailulle otetaan suu-nenäsuojus, jota käytetään vierailun ajan, jos sille ei ole terveydellistä estettä. Mikäli vierailijalla ei ole suu-nenäsuojusta, yksiköstä voidaan lainata kankainen tai antaa kertakäyttöinen suu-nenäsuojus. 

Läheinen pitää yli kahden metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan aina kun se on mahdollista, eikä liiku turhaan yhteisissä tiloissa, vaan menee suoraan asukkaan omaan huoneeseen. 

Omainen tai läheinen voi ulkoilla asukkaan kanssa noudattaen turvallisuuteen liittyviä ohjeita. Asukkaiden kotilomia ei suositella epidemian ollessa leviämisvaiheessa alueella. Uudet ohjeet ovat voimassa palveluasumisen yksiköissä 1.5. alkaen.