Valitse sivu

Päijät-Soten alueella koronavirusrokotteita annetaan nyt riskiryhmään 1 kuuluville 60–69-vuotiaille, ja yli 80-vuotiaiden rokottaminen jatkuu. Rokotteiden kysyntä on ollut suurta, ja aikoja on varattu aktiivisesti. Jos varattavissa olevia aikoja ei sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä ole näkyvissä, ovat kaikki ajat jo varattuja. Aikoja avataan varattavaksi sitä mukaa kun rokotteiden määrät varmistuvat. 

Rokotukseen hakeutumisesta on lähetetty kirje yli 70-vuotiaille viikolla 5. Jos kirje ei ole tullut perille, sen voi lukea myös osoitteessa paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista. Samasta osoitteesta löytyy myös tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit. Ajan voi varata myös puhelimitse oman sote-keskuksen numerosta. Olemme koonneet tietoa koronarokotuksista sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronarokotuksista

Riskiryhmien rokotuksia laajennetaan, kun rokotteita saadaan enemmän 

Riskiryhmän 1 rokotuksia laajennetaan Lahden Trion rokotuspisteestä sekä Sysmän ja Heinolan sote-keskuksista muihin sote-keskuksiin heti, kun rokotteita saadaan enemmän. Tällä hetkellä muiden alueemme kuntien kuin Sysmän ja Heinolan asukkaat voivat varata ajan Trion rokotuspisteelle. Tavoitteena on aloittaa riskiryhmien rokotukset sote-keskuksissa laajemmin 1.3.  

Perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat jaetaan kahteen valtakunnallisesti määritettyyn ryhmään. Käynnissä ovat nyt 60–69-vuotiaiden riskiryhmään 1 lukeutuvien henkilöiden rokotukset. Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on lääkärin toteama vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, kuten 

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto 
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti 
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • Vaikea krooninen munuaissairaus
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä  

Riskiryhmään 2 kuuluvien henkilöiden, 70-79-vuotiaiden sekä laajemman väestön rokotusaikataulusta tiedotetaan, kun aikataulu varmistuu. Rokotusaikataulu riippuu rokotteiden saatavuudesta ja THL:n linjauksista. Tällä viikolla annamme noin 4000 ja ensi viikolla noin 5000 rokotetta. Valmistelemme massarokotuspisteen avaamista Lahden Messukeskukseen. 

Kotihoidon ammattilaisten rokotukset 

Ikääntyneiden kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden rokotukset ovat alkaneet. Kotihoidon työntekijöihin rinnastetaan myös muut iäkkäiden potilaiden ja asiakkaiden kotona päätyönään työskentelevät sote-ammattilaiset. Yksityisen palvelutuottajan työntekijät voivat varata ajan Lahden Trion rokotuspisteelle yllä olevasta ajanvarauslinkistä. Kun laajemmat väestön rokotukset alkavat, jaetaan rokotteita alueen työterveysyrityksille näiden omien asiakkaiden rokottamiseksi.