Valitse sivu

60–69-vuotiaiden perussairautensa perusteella riskiryhmään 1 kuuluvien rokottaminen aloitetaan ensi viikolla. Aika rokotukseen varataan ensisijaisesti sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteesta paijat-sote.fi, linkistä “Ajanvaraus koronarokotukseen”. Ajanvaraus aukeaa torstaina 11.2. klo 9.00. Ajan voi varata myös puhelimitse oman sote-keskuksen numerosta. 

Riskiryhmistä kerrotaan tarkemmin liitteessä “Riskiryhmien rokotusjärjestys”. Perussairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat jaetaan kahteen ryhmään, joista ensimmäisenä rokotetaan 60–69-vuotiaat riskiryhmään 1 lukeutuvat henkilöt: 

Henkilöt, joilla on lääkärin toteama vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: 

  • Elinsiirto tai kantasolusiirto 
  • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti 
  • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö 
  • Vaikea krooninen munuaissairaus 
  • Vaikea krooninen keuhkosairaus 
  • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes 
  • Downin oireyhtymä  

Riskiryhmät ja niihin kuuluvat sairaudet on määritetty valtakunnallisesti. Ajan voivat varata henkilöt, joilla on jonkin yllä mainitun sairauden diagnoosi. Riskiryhmien rokotukset järjestetään Sysmän ja Heinolan sote-keskuksissa sekä Lahdessa Trion rokotuspisteellä. Sysmän rokotuspisteelle voivat varata ajan sysmäläiset ja Heinolan rokotuspisteelle heinolalaiset. Lahden rokotuspisteelle ajan voivat varata kaikkien muiden hyvinvointiyhtymän alueen kuntien asukkaat. Riskiryhmäläisten rokottamista laajennetaan muihin sote-keskuksiin, kun rokotteita saadaan enemmän. Kotihoidon asiakkaiden rokotukset aloitetaan ensi viikolla.  

Rokotusjärjestys riippuu THL:n linjauksista ja rokotteiden saatavuudesta. Ikä- ja riskiryhmät saavat rokotteita nyt eri aikaan, koska ryhmille on käytössä eri rokotteita. Muiden ikäryhmien ja riskiryhmien rokotusaikataulusta tiedotamme tarkemmin, kun rokotusaikataulu varmistuu, kertoo tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen. 

RyhmäAjanvaraus Rokote Rokotuspiste 
80-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat Ajanvaraus auki BioNTech-Pfizer Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste 
70-79-vuotiaat Ei vielä ajanvarausta BioNTech-Pfizer  
60-69-vuotiaat riskiryhmään 1. kuuluvat Ajanvaraus auki AstraZeneca Trion rokotuspiste sekä Sysmän ja Heinolan sote-keskukset  
Sote-ammattilaiset Ajanvaraus auki rajoitetuille ryhmille AstraZeneca Trion rokotuspiste ja Työterveys Wellamo 
Kotihoidon asiakkaat Rokotukset alkavat viikolla 7   

Sote-ammattilaisten rokotukset laajenevat kotihoitoon 

Uutena ryhmänä aloitetaan kotihoidon työntekijöiden rokotukset. Lisäksi kaikki aiemmat rokotusryhmät, jotka eivät vielä ole saaneet rokotuksia, voivat varata ajan. Kotihoidon työntekijöihin rinnastetaan myös muut potilaiden ja asiakkaiden kotona työskentelevät sote-ammattilaiset. Yhtymän henkilökunta ja Työterveys Wellamon asiakkaat varaavat ajan Päijät-Hämeen keskussairaalan rokotuspisteelle. Muut kuten yksityisen palvelutuottajan työntekijät varaavat ajan Lahden Trion rokotuspisteelle. Suosittelemme ajan varaamista sähköisesti osoitteessa paijat-sote.fi (Trion rokotuspiste).