Valitse sivu

Viikolla 3 (18.1. alkaen) laajennetaan koronarokotuksia Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella sijaitseviin sosiaalihuollon toimintayksiköihin, jotka tarjoavat ympärivuorokautista hoitoa ja hoivaa ikääntyneille, vammaisille henkilöille sekä tehostetussa asumispalvelussa asuville mielenterveyskuntoutujille.  

Asukkaat saavat rokotteen yksiköissä, ja samalla rokotetaan myös näiden yksiköiden henkilökunta. Tavoitteena on rokottaa yksiköiden asukkaat ja henkilökunta tammi–helmikuun aikana. Rokotuksen ottaminen on vapaaehtoista, mutta yhtymä suosittelee sen ottamista. 

Yhtymässä on annettu ensilinjan työntekijöille sekä muulle sote-henkilöstölle jo yli 1 600 koronavirusrokotetta tämän viikon loppuun mennessä. Saapuneet rokote-erät on käytetty viipymättä rokotuksiin, ja rokottaminen etenee suunnitellusti. Henkilöstö on ottanut rokotteita aktiivisesti, ja Työterveys Wellamo jatkaa henkilöstön rokotuksia myös lähiviikkoina. 

Toisen vaiheen rokotukset ikääntyneille ja riskiryhmille 

Meneillään olevan ensimmäisen vaiheen rokotukset koskevat sote-henkilöstöä ja ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan asukkaita. Toisen vaiheen rokotukset kohdennetaan ikääntyneille, eli 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille, sekä henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia. 

Rokotussuunnitelma täsmentyy jatkuvasti, ja tiedotamme tarkemmin, kun saamme lisätietoja rokotteiden määrästä ja saapumisesta Päijät-Hämeeseen. 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille rokotusmahdollisuudesta tiedotetaan kotiin jaettavalla kirjeellä viikolla 5. 

Rokotuksia tarjotaan kaikille 16 vuotta täyttäneille THL:n suosittelemassa järjestyksessä: 

  1. COVID-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon henkilöstö ja asukkaat  
  2. 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt  
  3. Henkilöt, joilla on vakavalle COVID-19 -taudille altistavia sairauksia (vakavalle koronavirustaudille altistavien sairauksien ja riskiryhmien listan löydät täältä.) 
  4. Muut kuin kohdissa 1-3 tarkoitetut henkilöt.