Valitse sivu

Reseptien uusimiseen muutoksia vuodenvaihteessa 

Lahden, Nastolan, Iitin ja Kärkölän sote-keskusten alueella avoterveydenhuollon reseptien uusiminen muuttuu vuoden vaihteen jälkeen. Lähiklinikan tai terveysaseman sijasta asiakkaan tulee valita tai mainita oma sote-keskus uusimispyyntöä tehdessään. 

Vuodenvaihteessa Lahden eteläinen lähiklinikka, itäinen lähiklinikka, keskustan lähiklinikka ja pääterveysasema muuttuvat Lahden sote-keskukseksi. Nastolan terveysasema, Iitin terveysasema ja Kärkölän terveysasema puolestaan muuttuvat Nastolan, Iitin ja Kärkölän sote-keskuksiksi. Valtakunnallisissa KELA KantaArkisto- ja OmaKanta-palveluissa toimipaikat näkyvät jatkossa muuttuneilla nimillä ja tämä vaikuttaa reseptien uusimiseen.  

Kun asiakas uusii reseptiään, saa hän kuntavalintansa mukaisen palveluyksikkölistauksen. Listalta asiakkaan tulee valita paikkakuntansa sote-keskus tai muu toimipaikka reseptin uusimista varten. Asiakkaan tulee mainita uusimispaikka myös silloin, kun hän esimerkiksi soittamalla pyytää reseptin uusintaa tai asioi apteekissa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän kotihoidon asiakkaat valitsevat reseptinsä uusimispaikaksi vain heille tarkoitetun kotihoidon uusintatoimipisteen. 

Lahden sote-keskukseen laitetaan jatkossa uusintapyynnöt myös ehkäisyvalmisteiden resepteistä. Tähän saakka ne on pyydetty lähettämään Lahden ehkäisyneuvolaan. 

Reseptin uusiminen OmaKanta-palvelussa on asiakkaalle maksutonta.