Valitse sivu

Kärkölässä on varmistettu viisi koronatartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kirjaa kuntalistalleen vain kunnat, joissa tartuntojen määrä on yltänyt jo viiteen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä tilasto

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän korontilanne ja ohjeet

THL:n tiedot päivittyvät muutaman päivän viiveellä, joten niissä voi olla eroavuuksia Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ilmoittamiin lukuihin. THL:n mukaan eniten tartuntoja on yhtymän alueella Lahdessa, 538 tartuntaa. Hollolassa tartuntoja oli 40, Orimattilassa 31, Heinolassa 21, Asikkalassa 12, Sysmässä 6. Padasjoella ja Hartolassa tartuntoja ei ole tai niitä on alle viisi.

Yhtymän alueen koronayhteistyöryhmä on todennut, että alueen voimassa olevat rajoitukset ovat riittävät tällä hetkellä, mutta arvioi, että alueella kannattaa varautua yleisö- ja yksityistilaisuuksiin liittyvien rajoituksien jatkumiseen ennallaan 14.12. jälkeenkin. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 7.12.

Päijät-Hämeen epidemiatilanne on edelleen vakava. Hyvinvointiyhtymä toivoo, että kaikki noudattaisivat suosituksia ja rajoituksia, jotta epidemiatilanne saataisiin mahdollisimman nopeasti tasaantumaan. Erityisen tärkeää on yksityistilaisuuksien henkilömäärän rajoitus enintään 10 henkilöon ja sisätiloissa tapahtuvan aikuisten ryhmämuotoisen harrastamisen jättäminen tauolle.

Jokainen voi vaikuttaa tilanteeseen omalta osaltaan:

  • huolehtimalla riittävistä turvaväleistä,
  • yskimällä ja aivastamalla oikein,
  • pesemällä kädet ja
  • käyttämällä maskia.