Valitse sivu

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 8 uutta koronatartuntaa eilisen jälkeen, ja näihin liittyen on todettu joukkoaltistumistilanteita. Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt Päijät-Hämeessä 201.

Lahden kaupunki tiedotti eilen illalla joukkoaltistumisista Kannaksen koululla. Altistuneet yli 30 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Lahdessa Toros Tex Mex -ravintolassa on asioinut 12.9. klo 14.30-15.30 asiakas, jolla on sittemmin varmistettu koronavirustartunta. Kyseiseen aikaan ravintolassa oleskelleita kehotetaan seuraamaan terveydentilaansa ja ottamaan yhteyttä Päivystysavun numeroon 116117, mikäli kehittyy koronainfektioon viittaavia oireita.

Wellamo-opistossa varmistetun koronavirustartunnan vuoksi aikuisia opiskelijoita ja henkilökuntaan kuuluva on asetettu karanteeniin varotoimenpiteenä Orimattilassa ja Lahdessa. Altistuneita on yhteensä 30. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät tiistain kuluessa. Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut 10.9.

Lahden seurakuntayhtymän toiminnassa mukana olleella nuorella seurakunnan jäsenellä on todettu maanantaina koronavirustartunta. Samassa tilaisuudessa mukana olleet noin 30 hengen joukko on mahdollisesti altistunut koronavirukselle. Altistumiseen johtanut rippikoulutapaaminen tapahtui torstaina Ahtialan seurakuntakeskuksessa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä pyrkii tavoittamaan altistuneet mahdollisimman pian.

Jotta koronatilanne vakiintuisi paremmaksi, on välttämätöntä noudattaa riittäviä turvavälejä. Tarpeettomia, toisilleen ulkopuolisten ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja tulee välttää. Käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on merkittävä osa koronan leviämisen vähentämistä. Yhtymä suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen, koska sitä käyttämällä on mahdollista ehkäistä yhteistyöllä tartuntojen leviämistä.

Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116117 tai tekemällä omaolo.fi-palvelussa koronaoirearvio. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

THL:n ohjeen mukaan lieväoireista, alle kouluikäistä lasta ei tarvitse viedä testiin. Jos samasta perheestä useammalla lapsella on samat ja lievää merkittävämmät oireet, heistä yhden testaaminen riittää. Alle kouluikäisten lieviä hengitystieoireita voi seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista. Isompien lasten, nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin heti kun lieviäkin koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Oireisena ei tule myöskään liikkua kodin ulkopuolella.

Lisätietoja:
yhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtinen, p. 044 719 5455
yhtymän johtajaylilääkäri, terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

www.phhyky.fi