Valitse sivu

Pohjautuen Suomen hallituksen etätyösuosituksen päättymiseen 1.8.2020 ja koulujen syyslukukauden alkamiseen ovat liikenne- ja viestintäministeriö ja VR sopineet, että G-junayhteyden vuorotarjonta palaa normaaliksi 10.8.2020 alkaen. Samalla päättyvät myös Väyläviraston ratatyöt pääradalla Pukinmäen kohdalla, joten myös pääradan lähijunatarjonta palaa normaaliksi.

Riihimäen ja Lahden välisen liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikenteenä ajettavan G-junayhteyden vuorotarjonnan muutoksen taustalla oli koronavirusepidemiasta johtunut äkillinen ja hyvin merkittävä matkustajamäärien romahdus. Tämän takia osana laajempaa liikenteen supistamista G-junan vuorotarjontaa jouduttiin vähentämään. Kesäkuun puolivälistä alkaen VR on liikennöinyt noin 85 % normaalista junaliikenteestä. Junien keskimääräinen täyttöaste on kuitenkin edelleen normaaliin verrattuna erittäin alhainen.