Valitse sivu

"oph"Koronaepidemian vuoksi tehtyjen rajoituksien purkaminen konkretisoituu torstaina 14.5., kun esi- ja perusopetuksen oppilaat palaavat kouluun ja suositus lasten jäämisestä kotiin varhaiskasvatuksessa poistuu. Etäopetuksesta siirrytään takaisin lähiopetukseen tuttujen normaaliolojen lakien ja opetussuunnitelmien mukaisesti.

Vaikka lait ja OPSit ovat tuttuja, se mikä muuttuu, on niiden sisältämien käsitteiden tulkinta. COVID19-virus pakottaa meidät määrittelemään uudelleen, mitä jokaisen oppilaan oikeus turvalliseen oppimisympäristöön tarkoittaa. Sama koskee koulun, varhaiskasvatusyksikön ja oppilaitosten henkilöstön oikeutta turvalliseen työympäristöön.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että meidän on muutettava niitä toimintatapoja, joilla turvallinen työ- ja oppimisympäristö taataan.

Lue Olli-Pekka Heinosen koko blogikirjoitus >>