Valitse sivu

"vappu"Vappu on perinteinen ja riehakkain juhlapäivä Suomessa. Vappuna on kokoonnuttu puistoihin, marsseille, ravitsemusliikkeisiin ja toreille. Tänä vappuna tämä ei ole mahdollista. Koronaepidemia on aiheuttanut maassamme lähes kaksisataa kuolemantapausta ja yhteiskunnan toimintaa on rajoitettu valtiovallan määräyksillä ja ohjeistuksilla. Erityisen huomaavaisia meidän tulisi olla iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien ihmisten turvallisuuden varmistamisessa.

Suomessa on kyetty onnistuneesti alentamaan virusepidemian tuhoja laajamittaisella eristäytymisellä, etätöillä ja -opiskelulla sekä parannetulla käsihygienialla. On tärkeätä jatkaa samalla linjalla ja viettää vappu tällä kertaa noudattaen edelleen näitä rajoitustoimia. Suuret kokoontumiset ovat edelleen kiellettyjä. Perhepiirissä voidaan toki vappua viettää kotona tai ulkona, kunhan etäisyydet ja varotoimet huomioidaan. Perhepiirissäkin on tärkeä huolehtia jokaisen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Kontaktit isovanhempiin tulisi edelleen hoitaa etänä ja lapselle taata iloinen vappu.

Kärkölän kunta ei ole asettamassa erikseen rajoitustoimia vappuna. Poliisi tulee valvomaan kokoontumisrajoitusten toteutumista ja kunnan nuorisotoimi tulee näkymään vapunvietossa. Erilaisissa ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä erilaisin auttaviin puhelimiin ja chatteihin. Terveyteen liittyvissä ongelmissa kannattaa olla yhteydessä numeroon 116117 tai hätätapauksissa 112.

Vietetään iloinen ja riehakas vappu, muistaen aikuisen oikeasti kunnioittaa lähimmäisen terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia!

#virtuaalivappu.fi

Markku Koskinen