Valitse sivu

"konekaikille"Koulujen siirtyessä etäopetukseen on herännyt huoli siitä, että kaikilla koululaisilla ei ole mahdollisuutta käyttää tietokonetta opetuksen seuraamiseen ja tehtävien tekemiseen. Kaikille kone -kampanja kerää yrityksiltä lahjoituksina kannettavia tietokoneita ja jakaa niitä oppilaiden käyttöön maksutta.

Tavoitteena on lahjoittaa tietokone ensisijaisesti 1.-9.-luokkalaisille oppilaille. Kampanjan kautta oppilaan on mahdollista saada käyttöön käytetty kannettava tietokone, jossa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä internet-liittymä. Laitteet lähetetään opetuksen järjestäjille, jotka vastaavat niiden jakelusta oppilaille. Koneet ovat käytössä maksutta ja vastikkeetta, eikä niitä tarvitse palauttaa.

Kaikille kone -kampanjassa on mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Kuntaliitto ja Opetushallitus haluvavat varmistaa, että äärimmäisen haastavasta tilanteesta huolimatta kaikilla lapsilla on samanlaiset mahdollisuudet oppia. Lisätietoja kampanjasta ja lahjoitusohjeet löydät osoitteesta kaikillekone.fi.